Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis

Kaj je dvojno čiščenje kože?

Dvojno čiščenje obraza je priljubljena metoda nege kože, ki vključuje uporabo dveh različnih čistilnih izdelkov zaporedoma. Če želite svojo kožo temeljito očistiti in pripraviti na nadaljnjo nego, je dvojno čiščenje prava izbira za vas.

Dvojno čiščenje kože je preprost, a učinkovit način, da svoji koži podarite temeljito nego. Z uporabo oljnega čistilca za odstranjevanje ličil in nečistoč ter čistilca na vodni osnovi za globinsko čiščenje, lahko dosežete čisto, svežo in sijočo kožo. Poskusite to metodo in opazujte, kako se vaša koža izboljšuje iz dneva v dan.

Prvi korak: Oljni čistilec

Prvi korak dvojnega čiščenja je uporaba oljnega čistilca. Ta korak je namenjen odstranjevanju ličil, odvečnega sebuma in nečistoč, ki so se nabrale čez dan. Oljni čistilec deluje tako, da raztopi oljne nečistoče, vključno z vodoodpornim ličilom in zaščitno kremo.

 

BABOR Cleansing HY-ÖL Cleanser, čistilno olje

Rilastil Xerolact čistilno olje

CeraVe Vlažilno olje za čiščenje

Drugi korak: Čistilec na vodni osnovi

Drugi korak je globinsko čiščenje kože s čistilcem na vodni osnovi. Ta korak odstrani preostale nečistoče, znoj in odmrle kožne celice, ki jih oljni čistilec ni uspel odstraniti. Čistilci na vodni osnovi so običajno penasti ali gelni in zagotavljajo svež in čist občutek na koži.

Pri izbiri čistilca na vodni osnovi lahko posežete po različnih izdelkih, ki so prilagojeni vašemu tipu kože. Tukaj je nekaj priporočil:

Pena z glikolno kislino, Dermaceutic Foamer 15

Aikon Barrier Safe Cleanser+ pH Balance Solution, set za čiščenje in nego kože

HL Bio Repair Gel Cleanser, nežen obnovitveni čistilni gel

 

  1. korak: Na suho kožo nanesite majhno količino oljnega čistilca in ga nežno vmasirajte. Oljni čistilec bo raztopil ličila, zaščitno kremo in druge nečistoče. Nato obraz sperite s toplo vodo.
  2. korak: Na vlažno kožo nanesite penasti ali gel čistilec. Nežno ga vmasirajte in ustvarite peno, ki bo odstranila preostale nečistoče, znoj in odmrle kožne celice. Sperite obraz s toplo vodo in ga osušite z mehko brisačo.

Zakaj dvojno čiščenje?

Temeljito čiščenje: Z dvostopenjskim pristopom odstranite vse vrste nečistoč – od oljnih do vodotopnih.

Boljša absorpcija izdelkov: Čista koža bolje absorbira tonike, serume in kreme, kar pomeni boljše rezultate nege.

Preprečevanje izbruhov: Redno odstranjevanje nečistoč zmanjšuje tveganje za zamašene pore in izbruhe aken.

Dodaj odgovor

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.