Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis

Politika zasebnosti

Poliklinika Nobilis je upravljavec spletne trgovine www.atraktivna.si. Vpisana je kot: »Poliklinika Nobilis, d.o.o. Sedež: Pohorska ulica 21B, 2000 Maribor, Slovenija. Matična številka: 2319683000, Davčna številka: 98579355.«

Poliklinika Nobilis se zavezuje, da vsi pridobljeni osebni podatki (v nadaljevanju tudi „podatki“) veljajo za strogo zaupne in da se z njimi razpolaga skladno z veljavnimi zakonskimi določbami na področju varstva osebnih podatkov.

Varnost vaših osebnih podatkov je naša prioriteta. Osebnim podatkom in njihovi zaščiti zato posvečamo vso ustrezno pozornost. Zato spoznajte načela obdelave osebnih podatkov („Načela“), kjer vam pojasnjujemo, kakšne osebne podatke o vas zbiramo in na kakšen način jih uporabljamo.

1. Osebni podatki in njihova obdelava

1.1. Kategorije osebnih podatkov

Zbiramo različne podatke, odvisno od tega, katere od naših storitev uporabljate. V nakupu zbiramo:

 • Ime in kontaktne podatke. Ime in priimek, elektronski naslov, poštni naslov, naslov za izdajo računa, telefonsko številko, bančni račun, podatki za plačilo.
 • Demografske podatke. Podatek o spolu, datum rojstva, država in prednostni jezik.
 • Podatke, nastale na podlagi vzpostavljene pogodbe – kupljeni izdelki, segment strank, obseg nudenih storitev

1.2. Nameni obdelave osebnih podatkov

Zagotavljanje storitev in njihovo izboljševanje. Da bi lahko zagotavljali nudene storitve in jih izboljševali v vaše zadovoljstvo, obdelujemo vaše osebne podatke. Natančneje sem sodijo:

 

 • Obdelava naročila blaga ali storitev, ki so bili naročeni preko naše spletne strani, mobilne aplikacije ali telefonske linije za stranke.
 • Zakonska podlaga je tukaj izpolnjena, ker so ti podatki nujni za izpolnitev kupoprodajne pogodbe ali pogodbe o VIP klubu, izbrani podatki pa tudi za izpolnitev pravnih obveznosti (npr. računi).
 • Opozarjanje na razpoložljivost blaga. V primeru, da zahtevate spremljanje razpoložljivosti, vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja.
 • Podpora strankam. Za zagotavljanje podpore strankam in odstranitev morebitnih težav pri izpolnjevanju kupoprodajne pogodbe ali pogodbe o VIP klubu vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi obveznosti izpolnjevanja teh pogodb.
 • Zbrane podatke uporabljamo za namene komunikacije z vami in za individualno prilagajanje le-te. Z vami lahko, na primer, vzpostavimo stik preko telefona, e-pošte ali na kakšen drug način, da bi vas opomnili, da imate blago v spletni košarici, vam pomagali zaključiti vaše naročilo, vam sporočili aktualno stanje vaše zahteve, naročila ali reklamacije ali da bi od vas v ta namen pridobili dodatne informacije oziroma vas opozorili, da morate izvesti dejanje, nujno za ohranitev aktivnega stanja vašega računa.
 • Izboljševanje storitev. Podatke uporabljamo za stalno izboljševanje naših storitev in sistemov, vključno z dodajanjem novih funkcij, in hkrati z namenom sprejemanja informiranih odločitev z uporabo zbirnih analiz in poslovne inteligence, vse to na osnovi našega zakonitega interesa, ki izhaja iz podjetniške svobode in temelji v nujnosti izboljševanja nudenih storitev za zagotovitev uspeha v gospodarski konkurenci. Da bi zagotovili zadostno varnost Vaših pravic in interesov, uporabljamo za namene izboljševanja osebne podatke, ki so v čim bolj anonimizirani obliki.
 • Zaščita, varnost in reševanje sporov. Podatke lahko obdelujemo tudi iz naslova zakonitega interesa, ki zadeva zagotavljanje zaščite in varnosti naših sistemov in naših strank, za odkrivanje in preprečevanje goljufij, reševanje sporov in izvrševanje naših dogovorov na podlagi zakonitega interesa.
 • Marketinške ponudbe.
 • komercialna sporočila
 • Pošiljamo vam komercialna sporočila o izdelkih, podobnih tistim, ki ste jih že kupili.
 • Ta komercialna sporočila lahko vedno zavrnete preko povezave za odjavo, ki jo najdete v vsakem e-sporočilu.
 • V primeru, da se odjavite od prejemanja komercialnih sporočil, vaših elektronskih kontaktnih podatkov ne bomo več uporabljali v te namene. Zopet jih bomo začeli uporabljati le, če jih boste za to vnesli oziroma če boste to izrecno zahtevali.
 • Marketinške ponudbe, ki se vam prikazujejo, so lahko izbrane na podlagi drugih informacij, ki smo jih o vas sproti pridobili na podlagi osebnih podatkov, demografskih podatkov, priljubljenih postavk in podatkov o uporabi v povezavi z našimi izdelki in spletno stranjo (piškotki, IP naslov, podatki iz vašega brskalnika, podatki o klikih, prikazanih komercialnih sporočilih, ogledanih izdelkih). Ne izvajamo popolnoma avtomatizirane obdelave, ki bi za vas imela kakršnekoli pravne posledice.
 • Če niste naša stranka, podatke obdelujemo samo na podlagi vašega soglasja. Imate pravico, da kadarkoli brezplačno vložite ugovor proti tovrstni obdelavi. Kontaktni podatki so navedeni na koncu tega dokumenta. Obdelava piškotkov s spletnih strani Atraktivna.si, ki jih upravlja družba Poliklinika Nobilis.
 • Če imate v svojem spletnem brskalniku omogočene piškotke, obdelujemo podatke o spletnih navadah iz piškotkov, ki so nameščeni na spletnih straneh, ki jih upravlja družba Poliklinika Nobilis, in sicer zato, da bi zagotovili boljše delovanje spletnih strani in oglaševanje ponudbe Atraktivna.si. Več informacij najdete v posebnem poglavju tega dokumenta.

1.3. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Vaši osebni podatki bodo predani tretjim osebam ali drugače posredovani le, ko bo to nujno v okviru izpolnjevanja kupoprodajne pogodbe, pogodbe o VIP klubu, na podlagi zakonitega interesa oziroma če se boste s tem vnaprej strinjali. Sestrskim družbam in obdelovalcem v okviru izpolnjevanja kupoprodajne pogodbe omogočate izvajanje internih procesov in postopkovdružbam, ki izdajajo kreditne kartice, ponudnikom plačilnih storitev z namenom obdelave plačil in bankam na podlagi vašega naročila za namene izpolnjevanja kupoprodajne pogodbe prevoznikom za namene dobave vaših naročenih izdelkov ali storitev ter reševanja reklamacij, vključno z odstopom od pogodbe našim partnerjem v programih zvestobe, v katere se boste vključili ostalim ponudnikom storitev, tretjim osebam, vključenim v obdelavo podatkov; tretjim osebam, npr. pravnim zastopnikom, sodiščem z namenom izvršbe ali sklenitve kakršnekoli pogodbe z vami; javnim organom (npr. policija) tretjim osebam, ki izvajajo raziskave o strankah

Če tretje osebe podatke uporabljajo v okviru njihovega zakonitega interesa, upravljavec za njihovo obdelavo ne nosi nobene odgovornosti. Takšno obdelavo urejajo načela obdelave osebnih podatkov zadevnih družb in oseb.

2. Račun uporabnika in nakup brez registracije

 • Za nakup si lahko ustvarite uporabniški račun. Vsak uporabniški račun je zaščiten z geslom, ki si ga uporabnik določi sam. Preko uporabniškega računa boste pridobili neposreden dostop do svojih podatkov, vključno z njihovim urejanjem, na ta način pa boste imeli tudi možnost vpogleda v svoje podatke o končanih ali nedokončanih naročilih ter urejanja prejemanja novic. Preko uporabniškega računa lahko tudi upravljate svoje osebne podatke in prejemanje novic.
 • Če za izvedbo nakupa ne želite ustvariti uporabniškega računa, lahko v naši spletni trgovini nakupujete tudi brez registracije, tj. kot nečlan.

3. Varstvo osebnih podatkov in obdobje hranjenja podatkov

3.1. Varstvo osebnih podatkov

Vaši osebni podatki se k nam prenašajo v šifrirani obliki. Uporabljamo sistem kodiranja SSL (secure socket layer). Naše spletne strani in ostale sisteme s pomočjo tehničnih in organizacijskih ukrepov varujemo proti izgubi in uničenju vaših podatkov, proti dostopu nepooblaščenih oseb do vaših podatkov, njihovemu spreminjanju ali širjenju. Od naših obdelovalcev zahtevamo dokaze o skladnosti njihovih sistemov z uredbo GDPR. Dostop do vašega uporabniškega računa je mogoč le po vnosu vašega osebnega gesla. V povezavi s tem bi vas želeli opozoriti, da je nujno, da svojih podatkov za dostop ne posredujete tretjim osebam in da po koncu svoje dejavnosti v uporabniškem računu vedno zaprete okno svojega spletnega brskalnika, predvsem če računalnik uporabljate skupaj z drugimi uporabniki. Poliklinika Nobilis ne prevzema odgovornosti za zlorabo uporabljenih gesel, razen če takšno situacijo povzroči neposredno Poliklinika Nobilis.

3.2. Čas obdelave

Osebne podatke obdelujemo in hranimo:

 • dokler je to nujno potrebno za zagotavljanje vseh pravic in obveznosti, ki izhajajo iz kupoprodajne pogodbe
 • 1 leto po izteku garancijske dobe zaradi reševanja potencialnih sporov dokler jih je Poliklinika Nobilis kot upravljavec dolžen hraniti skladno s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Računovodski dokumenti, npr. računi, ki jih izstavi družba Poliklinika Nobilis, se skladno z zakonom arhivirajo 10 let od njihove izstavitve.
 • Soglasje s pošiljanjem opozoril o razpoložljivosti blaga ostaja veljavno, dokler ni poslana informacija o razpoložljivosti, najdlje pa 1 leto, oziroma do preklica.
 • Soglasje z marketinškimi ponudbami je veljavno 4 leta ali do preklica
 • Pregled 6 let
 • Pomagamo 10 let
 • Komunikacija 2 leti
 • Natečaji 1 leto V ostalih primerih izhaja čas obdelave iz namena obdelave ali pa je določen s pravnimi predpisi na področju varstva osebnih podatkov.

V ostalih primerih izhaja čas obdelave iz namena obdelave ali pa je določen s pravnimi predpisi na področju varstva osebnih podatkov.

4. Pravice subjektov podatkov

 • V kolikor obdelujemo vaše osebne podatke, lahko od nas kadarkoli zahtevate brezplačne informacije o obdelavi svojih osebnih podatkov.
 • V kolikor menite, da obdelavo vaših osebnih podatkov izvajamo v nasprotju z načeli varstva osebnih podatkov in zakonskimi pogoji varstva osebnih podatkov, lahko zahtevate pojasnitev, zahtevate, da odstranimo tako nastalo stanje, predvsem pa lahko zahtevate popravek, dopolnitev, odstranitev osebnih podatkov ali onemogočenje dostopa do osebnih podatkov.
 • Če želite uveljaviti svoje pravice, vas prosimo, da se obrnite na pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov na e-naslov info@atraktivna.si. Lahko se tudi obrnete na Urad za varstvo osebnih podatkov.
 • Svoje soglasje z obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Z preklicem soglasja za obdelavo osebnih podatkov, bodo vaši osebni podatki izbrisani ali anonimizirani; to pa ne velja za osebne podatke, ki jih Poliklinika Nobilis potrebuje za izpolnitev zakonskih obveznosti (npr. za izvedbo oddanega naročila) ali za zaščito svojih zakonitih interesov. Do odstranitve osebnih podatkov pride tudi v primeru, da osebni podatki niso potrebni za določen namen ali če je hranjenje vaših podatkov nedopustno iz drugih zakonsko določenih razlogov.

5. Spletne strani

5.1. Piškotki

Da vam lahko prikazujemo relevantno in zanimivo ponudbo in s tem zagotavljamo prijetno uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Piškotki so male tekstovne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik, pametni telefon ali drugo napravo in se uporabljajo v vašem brskalniku. Več informacij o piškotkih lahko najdete na povezavi: https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Piškotke uporabljamo npr. za:

 • pravilno delovanje košarice, da lahko kar najbolj enostavno zaključite svoje naročilo
 • shranjevanje vaših prijavnih podatkov, da vam jih ni treba ponovno vnašati
 • kar najboljšo prilagoditev naših strani vašim zahtevam s pomočjo sledenja obiskanosti, vašega premikanja po straneh in uporabljenih funkcij
 • pridobivanje informacij o ogledovanju oglasom, z namenom prikazovanja primernih oglasov, ki zanimajo vas.

Nekateri piškotki lahko zajemajo tudi informacije, ki jih uporabijo tretje osebe in ki npr. neposredno podpirajo naše oglaševalske aktivnosti (t. i. „piškotki tretjih oseb“). Gre za pooblaščene tretje osebe, ki na primer zbirajo, informacije o izdelkih, kupljenih na naši strani, prikaz prilagojenih reklamnih pasic na spletnih straneh. Na osnovi teh podatkov vas ni mogoče identificirati.

5.2. Uporaba piškotkov

Spletna stran Atraktivna.si uporablja 2 tipa piškotkov.

 1. Začasni t. i. „session cookies“ se izbrišejo takoj, ko zaključite obisk naših strani.
 2. Trajni t. i. „persistent cookies“ ostanejo shranjeni v vaši napravi mnogo dlje ali dokler jih ne odstranite ročno (kako dolgo ostane piškotek v vaši napravi, je odvisno od nastavitev samih piškotkov in nastavitev vašega brskalnika).

Piškotke je glede na njihovo funkcionalnost mogoče razdeliti na:

 • analitične, ki nam pomagajo povečevati prijaznost naših spletnih strani do uporabnikov tako, da razumemo, kako jih ti uporabljajo
 • izvedbene, ki nam omogočajo analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov
 • sledilne, ki v kombinaciji z izvedbenimi pomagajo analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov ciljne, ki jih uporabljamo za prilagoditev vsebine reklam in zagotovitev njihove ustrezne ciljne usmerjenosti
 • obvezne, ki so pomembni za osnovno delovanje strani

5.3. Zavrnitev piškotkov

Nastavitve uporabe piškotkov so del nastavitev vašega spletnega brskalnika. Večina brskalnikov piškotke v privzetih nastavitvah samodejno sprejema. Piškotke lahko s pomočjo svojega spletnega brskalnika zavrnete ali omejite na izbrane tipe.

Informacije o brskalnikih in o načinu vnaprej izbranih nastavitev za piškotke lahko najdete na naslednjih spletnih straneh ali v ostali dokumentaciji spletnih brskalnikov

 • Chrome Firefox
 • Internet Explorer
 • Android

Učinkovito orodje za upravljanje piškotkov je na voljo tudi na naslovu http://www.youronlinechoices.com/sl/

5.4. Povezave

Naše spletne strani vsebujejo povezave do drugih koristnih spletnih strani, ki obsegajo informacije. Opozarjamo, da so te strani lahko v lasti in upravljanju drugih družb in organizacij, ki imajo druga načela varstva osebnih podatkov. Naša družba nima nobenega nadzora nad takšnimi spletnimi stranmi in ne nosi nobene odgovornosti za kakršnekoli informacije, material, izdelke ali storitve, ki jih te obsegajo oz. do katerih lahko preko njih dostopate. 6. Obrnite se na nas Če imate kakršnakoli vprašanja, komentarje ali zahteve glede teh Načel, se obrnite na nas.

SMS, neposredna sporočila

S soglasjem za uporabo storitve kratkih sporočil (SMS, neposredna sporočila itd.) se strinjate z zbiranjem in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene zagotavljanja storitve kratkih sporočil. Obdelujejo se naslednji osebni podatki: naziv, ime, priimek, e-poštni naslov, naslov (hišna številka, poštna številka, lokacija, država), telefonska številka. Obdelava osebnih podatkov je pogoj za opravljanje storitve SMS sporočil. V ta namen se osebni podatki posredujejo našemu pogodbenemu partnerju KOMPETENTNOST, družba za spletni marketing in druge storitve, doo, Žolgarjeva ulica 20, 2000 Maribor, ID za DDV: SI 83297286, matična številka: 6394329000, ki izvaja storitev SMS obveščanja. V primeru sklenitve pogodbe bomo vaše osebne podatke obdelovali do izteka garancijskih in garancijskih rokov, ki veljajo za nas, ter obveznosti omejitve hrambe. Poleg tega bomo podatke hranili do zaključka morebitnih pravnih sporov, v katerih bi jih lahko uporabili kot dokaz.

Dosegljivi smo na kontaktih:

031 730 333 ali info@atraktivna.si

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov: info@atraktivna.si

Kontakt:
Poliklinika Nobilis
Pohorska ulica 21B
2000 Maribor
Slovenija

7. Veljavnost Ta Načela varstva osebnih podatkov veljajo od 1. 5. 2018.

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.