Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis

Pri mladostnikih zaradi vpliva hormonskih sprememb pogosto prihaja do prekomernega izločanja loja/ sebuma iz žlez lojnic, kar posledično povzroči pojav komednov in aken. Nega najstniške kože naj bo tako usmerjena v redno vsakodnevno čiščenje, uravnavanje izločanja sebuma in vlaženje ter zaščito pred UV žarki. Negovalni pripravki morajo biti nekomedogeni – ne smejo spodbujati keratinizacije izvodila dlačnega mešička in s svojo teksturo ne smejo prispevati k zapori dlačnih mešičkov.

Protokol za nego najstniške kože kože

1.) Površinsko čiščenje obraza:

Kožo je potrebno 1 do 2-krat dnevno očistiti z nežnimi čistilnimi preparati in mlačno vodo, ki odstranijo odvečno maščobo s kože ter delujejo antibakterijsko. Pretirano čiščenje kože s preveč agresivni čistili lahko poruši naravno ravnovesje kože in poslabša simptome.

Pri dekletih je izrednega pomena, da zvečer tudi dobro odstranijo vsa ličila s kože.

Priporočamo uporabo:

2.) Toniziranje kože

Po čiščenju kože svetujemo uporabo tonika, ki odpre zamašene pore, pomirja razdraženo kožo ter uravnava kožni pH. Toniki na alkoholni bazi niso priporočljivi, saj preveč izsušijo kožo in posledično se izloči še več loja. Za nanos uporabljajte bombažno vatirano blazinico.

Priporočamo uporabo:

3.) Encimski/kislinski piling

1 do 2-krat tedensko svetujemo tudi piling obraza, ki je namenjen izboljšanju procesa obnavljanja epidermisa ter normalizaciji delovanja žlez lojnic (odpre zaprta izvodila lojnic, da se vsebina lahko izlije na površje). Blaga eksfoliacija (odstranjevanje odmrlih celic vrhnjice) povrne koži gladek in sijoč videz.

Priporočamo uporabo:

4.) Nega kože

Po očiščenju kože je potrebno na kožo nanesti negovalno vlažilno kremo, ki naj bo nekomedogena z in nizko vsebnostjo maščob.

Vsi izdelki iz linije Holyland: A-Nox in Double action so posebej zasnovani za kožo, nagnjeno k nepravilnostim in aknam.

5.) Zaščita pred soncem

Zaščita pred soncem je pomemben korak ustrezne vsakodnevne nege kože. Nepravilnosti lahko ob čezmerni izpostavljenosti soncu povzročijo težave s pigmentacijo, zdravila proti aknam pa povzročijo, da je koža še občutljivejša za UV-žarke.

6.) Prekrivanje in ličenje kože z nepravilnostmi

Svetujemo, da uporabljajte samo izdelke, ki so bili posebej razviti za kožo, nagnjeno k nepravilnostim, in so dokazano nekomedolitični:

Poleg učinkovite nege kože z ustreznimi preparati pa svetujemo tudi uživanje prehranskih dodatkov, ki zmanjšujejo vnetje in pomagajo do bolj čiste kože. To so: hydrocollagen, C vitamin, vitamin A, cink, omega 3 in 6 maščobne kisline.

 

Dodaj odgovor

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.