Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis

Staranje kože je naraven fiziološki proces, ki se mu ne moremo izogniti, lahko pa ga upočasnimo, da bo počutje v lastni koži po 50. letu boljše.

Obstajata dva glavna procesa, ki povzročata staranje kože: notranji in zunanji. Zunanji proces je posledica okoljskih dejavnikov, kot so izpostavljenost soncu, onesnažen zrak, kajenje, alkohol in neprimerna prehrana. Vidne posledice staranja kože zaradi zunanjih dejavnikov so: gube, pigmentne lezije, neenakomerna hipopigmentacija in aktinična keratoza. Medtem ko se notranji proces staranja kože odraža z genetskim ozadjem in vključuje časovno komponento. Posledice so izražene kot gladka in tanka koža s pretirano izraženimi mimičnimi gubami.

Vsi izdelki za nego kože po 50. letu

Spremembe kože po 50. letu

Staranje povzroča številne spremembe na koži. Značilna je nižja vsebnost ceramidov, kar vodi v oslabljeno kožno bariero in se odraža kot suhost in srbenje. Prisotna je nižja vlažnost in zvišan pH kože, kot posledica zmanjšanega delovanja žlez lojnic in znojnic, kar se lahko odraža v nepravilnem luščenju kože, razpokah in srbenju. Število zaščitnih celic – melanocitov s starostjo upada, zato ima starejša koža zmanjšano zaščito pred poškodbami zaradi UV žarkov. Na koži pričnejo nastajati področja hiperpigmentacij (t.i. Lentigo senilis ali starostne pege) in lisasta območja depigmentacij (guttate hypomelanosis). Pomembne so tudi druge spremembe v usnjici in sicer spremembe elastina, kolagena in glukozaminoglikanov, zaradi česar se zmanjša tudi debelina strukture, ki je približno 1% na leto. Prav zaradi zmanjšane količine glukozaminoglikanov koža izgublja svojo napetost.

Zmanjšana elastičnost kože je posledica zadebelitve in krhkosti elastinskih vlaken. V usnjici je tudi vseh manj žil. Zmanjšanje ožilja je še posebej opazno v papilarnem dermisu, ker počasi izginjajo vertikalni kapilarni prepleti, kar vodi v zmanjšano mikrocirkulacijo. Zmanjšana mikrocirkulacija pomeni slabšo prehranjenost vrhnjih delov kože, zmanjšano sposobnost termoregulacije, nižjo površinsko temperaturo in bledico kože. Zaradi oslabljenih sten žil, ki se hitro poškodujejo, se lahko že ob manjših mehanskih poškodbah razvijejo podplutbe, ki prosevajo skozi stanjšano vrhnjico. Zaradi vseh teh sprememb koža postaja gubasta, ohlapna in bolj občutljiva. Spremenjen videz obraza pri staranju kože je tudi posledica tanjšanja maščobnega tkiva in kopičenje le tega na nenavadnih mestih. Pomanjkanje maščobnega tkiva na obrazu prizadane področje čela, senc, lic, okrog oči in ust ter notranji del nosno ustne gube. Hkrati pa se kopiči pod brado, okrog čeljuti, ob zunanji liniji nosno ustne gube, ter na stranskih delih lic.

Nega kože po 50. letu

Negovalni izdelki za nego zrele kože naj vsebujejo predvsem vlažilce (hialuronsko kislino, ureo), ki vežejo in zadržujejo vlago v roženi plasti koži, antioksidante (vitamina A in E, koencim Q10), ki nevtralizirajo škodljivo delovanje UV žarkov, bogata rastlinska olja (arganovo, svetlinovo olje, jojobino olje), ki obnavljajo lipidno plast, protivnetne sestavine (aloe vera, ognjič, kamilica, panthenol) in peptide, ki s svojim specifičnim delovanjem zavirajo staranje kože skrbijo za homeostazo kožne bariere. Za zmanjšanje gub so priporočeni retinoidi (derivati vitamina A), ki spodbujajo tvorbo kolagena in preprečujejo razgradnjo medceličnega matriksa, ki se nanašajo v obliki krem. Previdnost je potrebna v poletnih mesecih zaradi možnega pojava fototoksičnih reakcij. Priporočljiva je tudi uporaba alfahidroksi maščobnih kislin, ki poleg odstranjevanja odmrlih kožnih celih izboljšujejo tudi nivo vlažnosti v koži. Čez celo leto pa je obvezna uporaba zaščitnih krem (najmanj SPF 30), ki naj vsebujejo antioksidante (npr. vitamin E, flavonoide), ki zmanjšujejo škodljiv učinek zunanjih vplivov na kožo.

Postopek profesionalne domače nege s HL Juvelast

Za vsakodnevno nego zrele kože vam priporočamo uporabo JUVELAST linije (znamke HL Cosmetics), ki združuje zgoraj navedene aktivne sestavine. Linija je namenjena obnovi in negi suhe kože in je osnovana na bakrovih peptidih, DNA protektivnih encimih, ceramidih ter hialuronski kislini. Vsi produkti znatno pripomorejo k izboljšanju elastičnosti in teksture kože, zmanjšajo se gube in vidni znaki staranja.

Kliknite tukaj za HL cosmetics

Površinsko čiščenje kože

HL Juvelast cleansing soap nanesite na kožo, s krožnimi gibi nežno premasirajte ter po 2-3 minutah temeljito sperite. Kožo osušite in uporabite tonik – HL Azulene lotion, ki kožo osveži, obnovi naravno kislost kože in pospeši prekrvavitev.

Piling obraza

Na očiščeno kožo nanesite enakomerno plast HL White peel z mlečno kislino, pokrijte z omočeno gazo, da aktivirane encime v pilingu. Pustite delovati 7-10 minut in temeljito sperite z mlačno vodo. Kožo osušite in jo ponovno tonizirajte.

Encimski piling, HL Cosmetics White Peel

Maska

1. korak

Nanesite HL Juvelast eye contour mask na predel oči, masirajte 3-5 minut nato pa pokrijte oči z gazo za oči.

Maska za okoli oči, HL Cosmetics Juvelast eye contour mask 5*20ml

2. korak

Nanesite enakomerno plast HL Juvelast nourishment mask na obraz, vrat in dekolte ter pustite delovati 15 minut in nato temeljito izperite. Kožo osušite in jo tonizirajte.

Serum in zaključna krema

Nanesite 2-3 kapljice HL Juvelast rich nourishing seruma in dodajte HL Juvelast active day cream (nočna različica: HL Juvelast intensive night cream)
Na koncu pred izpostavljanjem soncu dodajte še Sunbrello SPF 30 ali pa HL Age defense CC cream SPF 50.

Hranljivi serum, HL Cosmetics Juvelast intensive nourishing serum

 

KOLAGEN

Z leti začne upadati delež kolagena v koži, spreminja se tudi delež posameznih tipov oziroma struktura kolagenov. Hkrati pa se povečuje tudi stopnja zamreženosti kolagenskih vlaken ter degradacija kar prav tako zmanjšuje elastičnost kože. Navzven se te spremembe v sestavi oz. strukturi kolagena kažejo s poslabšanjem prožnosti in teksture kože npr. nastajanje gub. Zato vam priporočamo redno jemanje kolagenskih peptidov – Novelius Medical hydrocollagen ter hkrati uživanje C vitamina Aikon 1000 mg s postopnim sproščanjem, ki je ključni kofaktor pri sintezi kolagena.

Ker je staranje zelo kompleksen proces, na katerega vplivajo številni dejavniki, je nujno, da se odpravljanja posledic staranja lotimo karseda s holističnim pristopom – zdrava, uravnotežena prehrana, redna telesna aktivnost, pravilna nega kože z ustreznimi preparati, zaščita pred UV sevanjem, psihofizično ravnovesje ter izogibanje kajenju in uživanju alkohola.

Pomembno je, da ne čakamo na jutri in z dobrimi ukrepi začnemo že danes.

Hidrokolagen Novelius Medical – Travel Pack 1 škatla – 14 x 6 g vrečk

 

 

Dodaj odgovor

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.