Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis

Kemični pilingi so v zadnjem času med najbolj priljubljenimi in se pojavijo pri skoraj vsaki negi kože v salonu kot tudi doma. Cilji za izvajanje pilinga so lahko različni, v večini primerov gre za pomlajevanje kože, lahko pa tudi reševanje drugih estetskih težav, kot so akne, pigmentacije, neenakomeren relief kože, brazgotine. Pilinge delimo na encimske, mehanske in kemične pilinge.

Med kemičnimi pilingi so najbolj priljubljeni z alfa hidroksi kislinami (AHA)

AHA alfa hidroksi kisline delujejo eksfoliativno, tarča so korneodezmosom, s tem AHA kisline pospešijo obnavljanje celic površine kože, prav tako delujejo protivnetno, vplivajo na sintezo epidermalnih lipidov in kolagena, delujejo na hidracijo epidermisa. V naravi so AHA kisline prisotne v različnih plodovih rastlin, največkrat v sadju, zato jih imenujmo kar sadne kisline.

Med najbolj priljubljene “sadne kisline” spadajo glikolna, mlečna, vinska ter mandljeva kislina.

Običajno kozmetični izdelki vsebujejo sintetizirane AHA kisline, lahko pa so tudi naravnega izvora. Glikolna kislina, ki je pridobljena iz sladkornega trsa in grozdja, mlečna iz borovnic in jabolk, mandljeva iz koščic grenkega mandlja in koščic drugega sadja.

Kemični piling doma

Prednost površinskih AHA kislin ter pilingov je varna uporaba v kolikor upoštevamo navodila navedena na embalaži. Kljub temu moramo biti glede uporabe kislinskih pilingov doma previdni, sploh v poletnem času zaradi povečane izpostavljenosti UV sevanju, ki naredijo kožo bolj občutljivo in dovzetno za poškodbe.

Kemični pilingi so primerni za:

  • izboljšanje strukture kože,
  • čiščenje kože ter zamašenih por,
  • ožanje por,
  • izboljšanje tena kože,korekcija problematične kože,
  • nega kože z rdečico,
  • pomlajevanje,
  • odpravljanje aken.


Za piling celotnega obraza potrebujemo od 5 do 20 minut
; po terapiji je pomembno, da se nekaj časa izogibamo soncu in poskrbimo za dodatno vlažnost kože, ki se obnavlja še približno teden dni.

Izbirate lahko med različno intenzivnimi kemičnimi pilingi: najbolj popularna različica kemičnega pilinga je piling z AHA kislinami, ki se nahajajo v sadju in so popolnoma naravnega izvora. Za bolj globinske učinke kemičnega pilinga uporabljamo TCA kisline ali Dermalan piling, ki poskrbi tudi za beljenje kože.

Kemični piling ni zgolj nanos maske, temveč odstrani nečistoče in madeže, hkrati pa kožo “zbudi”, da začne proizvajati kolagen in s tem dalj časa po pilingu ostaja mladostnejša in sveža.

Pred izbiro kemičnega pilinga se pogovorite s strokovnjakom o vaših željah in dosedanjih izkušnjah s pilingi. Le tako boste izbrali takšnega, ki vam bo prinesel želene rezultate.

 

Potrebno se je zavedati, da proti staranju ni učinkovit samo postopek ali poseg, ampak predvsem odnos do svojega zdravja. Hiter način življenja, stres, slabe razvade, kot so kajenje, uživanje alkohola, prekomerno izpostavljanje soncu, hitra prehrana odražajo staranje na celotnem videzu.

Potrebno je skrbeti za svoje telo in dušo. Piling ali kateri koli drugi estetski poseg je le pripomoček mladostnega videza.

Kemični piling HL Cosmetics Superlift peel

Pena z glikolno kislino, Dermaceutic Foamer 15

Kemični piling HL Cosmetics Reveal peel

Rilastil D-Clar koncentrirani mikropiling 100 ml

 

Dodaj odgovor

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.