Valesn B kompleks Forte

Celoten spekter vitaminov skupine B – odslej z višjimi odmerki.

Ustno pršilo Valens B kompleks Forte je nasledilo naš stari izdelek Valens B-kompleks. Nova, nadgrajena in izboljšana različica vsebuje višje koncentracije vitaminov skupine B in ima nov okus.

11,69

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Država izvora

Slovenija

Blagovne znamke

Vsebina pakiranja

25 ml

Vrsta izdelka

Prehransko dopolnilo, Pršilo

Valens B kompleks Forte je inovativno prehransko dopolnilo z visokimi odmerki celotnega spektra vitaminov skupine B. Priročna oblika ustnega pršila omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo, ki se začne že v ustni votlini. To je še posebej pomembno za posameznike, ki imajo težave s črevesjem, ter za starejše, ki imajo omejeno absorpcijo vseh hranil v črevesju. Pršilo predstavlja odlično alternativo tudi za vse, ki ne želijo uživati kapsul ali tablet.

Izdelek ima prijeten okus in je brez dodanega sladkorja, glutena, želatine, umetnih barvil in arom. Vsebuje ksilitol, ki je naravno prisoten v nekaterih vrstah sadja in poskrbi za slajši okus. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance in vegane ter otroke od 3. leta starosti dalje.

Zakaj so vitamini skupine B pomembni?

B kompleks je skupno ime za 8 vitaminov skupine B: B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotin in folna kislina. Ti vitamini so zelo pomembni za normalno delovanje človeškega telesa, saj mu pomagajo pri procesu razgrajevanja zaužite hrane in hkrati proizvajajo energijo.

  • Riboflavin, niacin, pantotenska kislina, vitamin B6 in B12 prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter k sproščanju energije pri presnovi.
  • Tiamin, niacin, biotin, vitamin B6 in B12 prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdravih las in kože.
  • Riboflavin, niacin in biotin prispevajo k ohranjanju zdravih sluznic in kože.

Folna kislina, vitamin B6 in B12 imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Kot alternativa za vse, ki ne želijo ali ne morejo uživati kapsul ali tablet, ustno pršilo omogoča enostavno in hitro odmerjanje. Njegova prednost je tudi v odlični absorpciji, ki se začne že v ustni votlini, kar je še posebej pomembno pri starejših (zaradi omejene absorpcije vseh hranil v črevesju). Primerno je tudi za otroke.

 

Uporaba:

Priporočen dnevni odmerek so 4 razprški. Pri otrocih od 3. leta odmerek zmanjšajte na 1 razpršek. Za optimalno absorpcijo razpršite pod jezik ali na notranjo stran ličnic. Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Po uporabi obrišite.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 3 mesecih po odprtju.

Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine v 4 razprških (0,8 ml): tiamin: 3 mg (273 % PDV*), riboflavin: 1,4 mg (100 % PDV*), niacin: 10 mg (63 % PDV*), pantotenska kislina: 15 mg (250 % PDV*), vitamin B6: 4,2 mg (300 % PDV*), biotin: 50 µg (100 % PDV*), folna kislina: 400 µg (200 % PDV*), vitamin B12: 12,5 µg (500 % PDV*). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: prečiščena voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (40 %) in ksantan gumi, kalcijev D-pantotenat, nikotinamid, piridoksin hidroklorid, tiamin mononitrat, natrijev riboflavin-5′-fosfat, kislini: jabolčna in citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, naravne arome, pteroilmonoglutaminska kislina, D-biotin, metilkobalamin.

Brez glutena, laktoze, barvil ter umetnih arom in sladil. Primerno za vegetarijance in vegane.