14%

Valens Kolagen Booster, veganski kolagen v tekočini

Veganski kolagen oz. izdelek za spodbujanje tvorbe kolagena, ki s svojo inovativno kombinacijo 6 aminokislin, koencima Q10, ceramidov, vitamina A, biotina, vitamina C, cinka in selena skrbi za lepo in sijočo kožo, lase in nohte.

18,83 21,89

Najboljša cena v 30 dneh: 18,83.

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije

Prehransko dopolnilo Valens Vegan Collagen Booster je t.i. veganski kolagen, ki je namenjen spodbujanju naravnega nastajanja kolagena v telesu in vzdrževanju lepe kože, las in nohtov. Vsebuje aminokisline, ki v telesu sestavljajo kolagen, koencim Q10 v obliki Q10Vital®, ki klinično dokazano prispeva k lepši koži, ter rastlinske ceramide Ceramosides™, ki izboljšujejo vlažnost in elastičnost kože. Izdelek vsebuje še vitamin A in biotin, ki prispevata k zdravju kože, cink in selen, ki prispevata k ohranjanju zdravih nohtov in las, ter vitamin C, ki sodeluje pri nastajanju kolagena.

Veganska alternativa kolagenu

Kolagen lahko pridobivamo le iz živalskih virov, zato so vegani prikrajšani za kvalitetna prehranska dopolnila s kolagenom. Čeprav pravi veganski kolagen ne obstaja, to ime označuje izdelke, s katerimi lahko spodbudimo naravno sintezo kolagena v telesu. Za to je potreben vnos osnovnih gradnikov kolagena – aminokislin. Kolagen je velika beljakovinska veriga, ki jo skupno sestavlja kar 18 različnih aminokislin. Te so v primerjavi s kolagenom mnogo manjše, kar pomeni, da se lažje in bolje absorbirajo, s tem pa se nalagajo tam, kjer jih telo najbolj potrebuje.

Da bi se čim bolj približali sestavi kolagena, Valens Collagen Booster vsebuje kar 6 aminokislin v ustreznih razmerjih in sicer glicin, prolin, hidroksiprolinglutaminska kislina, arginin in lizin.

Kombinacija učinkovitih sestavin

Kot edini med veganskimi izdelki za spodbujanje sinteze kolagena na slovenskem tržišču, Vegan Collagen Booster vsebuje 6 najpomembnejših aminokislin, ki tvorijo kolagen, oz. skupno kar 3500 mg. Dodali smo jim še klinično dokazano učinkovit vodotopen koencim Q10 Q10Vital®, izvleček pšeničnih ceramidov Ceramosides™, vitamine in minerale.

Uživanje Ceramosides™ klinično dokazano pomaga izboljšati hidracijo kože, elastičnost in zmanjšanje gub. Prvi učinki so vidni že po 15 dneh. Učinki so bili dokazani v randomizirani in placebo kontrolirani klinični študiji, v kateri je 80 ljudi 15 dni uživalo 30 mg ceramidov/dan.

Uživanje Q10Vital® klinično dokazano izboljša izgled kože, tako v smislu čvrstosti kot kožnega mikroreliefa oz. zmanjšanja gub. Učinki so bili dokazani v randomizirani in placebo kontrolirani klinično študiju na 33 prostovoljkah, starih med 45 in 60 let.

Aktivne sestavine v 20 ml: koencim Q10: 50 mg, ceramidi: 30 mg, glicin: 1000 mg, L-prolin: 500 mg, L-hidroksiprolin: 550 mg, L-glutaminska kislina: 100 mg, L-arginin: 350 mg, L-lizin: 1000 mg, biotin: 150 µg (300 % *PDV), vitamin A: 800 µg (100 % *PDV), vitamin C: 80 mg (100 % *PDV), selen: 55 µg (100 % *PDV), cink: 10 mg (100 % *PDV). *PDV – Priporočen dnevni vnos

Izdelek ne vsebuje glutena, umetnih barvil in umetnih arom. Primeren je tudi za vegane.

Okus: korenje in limona
Pakiranje: 300 ml
Priporočen dnevni odmerek: 20 ml

Uporaba:

Pred uporabo dobro pretresite. Priporočen dnevni odmerek je 20 ml. Zaužijete ga lahko neposredno ali s hladnim napitkom. Razslojevanje ne vpliva na kvaliteto izdelka.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 1 mesecu po odprtju. Po odprtju priporočamo shranjevanje v hladilniku.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

INCI sestavine:

voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (20 %) in ksantan gumi, L-lizin hidroklorid, glicin, zgoščen naravni sok korenja in limone (4 %), Q10Vital® (voda, modificiran škrob, koencim Q10), L-hidroksiprolin, L-prolin, L-arginin hidroklorid, vitamin C (natrijev L-askorbat), L-glutaminska kislina, cink (cinkov glukonat), naravna aroma limone, konzervans: kalijev sorbat, CeramosidesTM (rastlinski ceramidi), vitamin A (retinil acetat), biotin (D-biotin), selen (natrijev selenit).