14%

Valens Super Kalcij v prahu

100 % naraven kalcij Aquamin iz morskih alg z magnezijem in 72 minerali v sledovih.

15,39 17,89

Najboljša cena v 30 dneh: 15,39.

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Blagovne znamke

Distributer

Valens

Država izvora

Slovenija

Vsebina pakiranja

100 g

100 % naraven kalcij v prahu

Valens Super Kalcij vsebuje Aquamin, edinstven multi-mineralni kompleks, ki poleg biološko aktivnega kalcija v obliki kalcijevega karbonata vsebuje še magnezij in kar 72 drugih mineralov v sledovih. Zaradi naravnega izvora je vsebnost mineralov v takšnem razmerju, kot jih človeško telo potrebuje za optimalno absorpcijo. Edinstvena je tudi struktura Aquamina, ki je zelo porozna, kar še povečuje njegovo biološko uporabnost. Njegovo učinkovitost na različnih področjih potrjuje več kot 50 kliničnih študij.

Izdelek ima nevtralen okus in ne vsebuje arom, sladil in drugih dodatkov. Pakiran je v okolju prijazni embalaži in nima dodane plastične dozirne žličke. Njegova uporaba je enostavna, oblika prahu pa omogoča tudi prilagojeno doziranje glede na vaše potrebe.

Ključni minerali za ohranjanje zdravja kosti

Kalcij je eden ključnih mineralov, ki ga telo ne proizvaja samo, zato ga moramo vnašati s hrano ali prehranskimi dopolnili. Je najbolj zastopan mineral v človeškem telesu in nepogrešljiv za njegovo normalno delovanje, saj ga potrebuje skoraj vsaka naša celica. Med drugim ima vlogo pri ohranjanju zdravih zob in delovanju mišic, prispeva  tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter delovanju prebavnih encimov. Njegova najpomembnejša vloga pa je ohranjanje zdravih kosti – ključen je namreč za razvoj in ohranjanje mineralne kostne gostote oz. trdnosti kosti. Poleg kalcija so za mineralizacijo pomembni še drugi minerali, predvsem fosfat in magnezij.

Prednost Aquamina je med drugim v dejstvu, da vsebuje tudi magnezij ter 72 mineralov v sledovih (med drugim fosfor, cink, selen, jod, fluor in železo), in sicer v razmerjih, ki so podobna njihovemu naravnemu ravnovesju v človeških kosteh.

Valens Super Kalcij je še posebej priporočljiv za:

 • starejše, saj kostna gostota z leti upada, kar poveča tveganje za zlome
 • nosečnice in doječe matere, pri katerih so potrebe povečane
 • ženske v menopavzi, pri katerih upadanje hormona estrogena lahko upočasni mineralizacijo kosti
 • otroke in mladostnike v obdobjih pospešene rasti
 • športnike in fizično aktivne posameznike

Aquamin, trajnostni vir mineralov

Aquamin je edinstven patentiran multi-mineralni kompleks iz apnenčastih rdečih morskih alg rodu Lithothamnion sp, ki med razvojem in rastjo absorbirajo minerale iz čiste morske vodePridobljen je iz neokrnjenih voda severnega Atlantika ob obali slandije in predstavlja naraven rastlinski in trajnostni vir kalcija, magnezija in širokega spektra drugih mineralov.Aquamin ne slovi le po svoji vrhunski sestavi, pač pa tudi po trajnostnih praksah in visoki kvaliteti. Pridobivanje alg je namreč zasnovano tako, da omogoča njihovo regeneracijo in minimalen vpliv na občutljiv morski ekosistem, na surovini pa je bilo izvedenih več kot 50 kliničnih študij, ki dokazujejo učinkovitost na različnih področjih.

Zakaj je Valens Super Kalcij vaša najboljša izbira?

 • Biološko aktiven kalcij z dobro biorazpoložljivostjo.
 • Bogat kompleks mineralov, v telesu lastnih razmerjih.
 • Magnezij in drugi minerali, ki prispevajo k mineralizaciji kosti.
 • Nevtralen okus, brez sladil in arom.
 • Okolju prijazno pakiranje, brez dodane plastične dozirne žličke.
 • Trajnostni, naravni in veganski vir ključnih mineralov.
 • Certifikata GMP in IFS zagotavljata sledljivost sestavin in 100 % varnost za uporabnika.
 • Izdelan v Sloveniji.
 • Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno.

Brez sladkorja, glutena, laktoze, sladil, barvil, arom in konzervansov. Primerno za vegane.

Uporaba:

Navodila za uporabo: Priporočen dnevni odmerek je 2,5 g (1/2 čajne žličke oz 2,5 ml) prahu, ki ga lahko vmešate v vodo ali drug napitek. Zaužijte takoj po pripravi.
Za odmerjanje uporabite čajno žličko. Opustitev plastičnih dozirnih žličk je naš prispevek k varovanju okolja.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Lonček shranjujte dobro zaprt! Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Opozorila:

Opozorila: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

INCI sestavine:

Aktivne sestavine v 2,5 g: Aquamin (mineralni kompleks iz rdečih alg): 2,5 g od tega kalcij: 800 mg (100 % PDV*), magnezij: 55 mg (15 % PDV*). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: kalcij iz rdečih morskih alg (Lithothamnion sp.) (kalcijev karbonat).