Valens Proflex kapsule

Prehransko dopolnilo v obliki kapsul s kombinacijo glukozamina, hondroitina ter hialuronske kisline. Vsebuje tudi vitamin C in standardizirani izvleček bosvelije.

 

17,89

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

60 tablet

Valens Proflex je inovativno prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki je namenjeno podpori delovanja kosti in hrustanca. Vsebuje kombinacijo glukozamina, hondroitina, hialuronske kisline in vitamina C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca. Izdelek je obogaten še s standardiziranim izvlečkom bosvelije. 

Zakaj glukozamin in hondroitin?

Glukozamin in hondroitin sta telesu lastni snovi, ki sta naravno prisotni v vezivnih tkivih našega telesa. Največ ju najdemo v sklepih, še posebej v hrustancu. Z obrabo in staranjem količina glukozamina in hondroitina v našem telesu začne upadati.

Glukozamin najdemo ga v skeletu rakov in žuželk ter v celičnih stenah gliv, od koder najpogosteje izvira tudi glukozamin kot učinkovina v zdravilih in prehranskih dopolnilih. Obstaja tudi nekaj različnih oblik glukozamina, med temi pa je najbolj znan in najbolj učinkovit (klinično dokazano) glukozamin sulfat. Ta se zelo pogosto uporablja v kombinaciji s hondroitin sulfatom.

Ostale sestavine

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki jo najdemo v tekočini okoli očesnega zrkla, vezivnih tkivih, živčnem tkivu, koži in v sklepih. Ima izjemno dobro sposobnost zadrževanja vode v tkivih, npr. v koži – zato se pogosto uporablja tudi v lepotni industriji ter izdelkih za športnike in starejše.

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, s tem pa podpre delovanje ostalih aktivnih sestavin. Vitamin C smo prav zaradi njegove vloge pri nastajanju kolagena dodali tudi izdelku Valens Kolagen Premium.

Bosvelija pa je zdravilna rastlina, ki raste v puščavskih in eksotičnih predelih sveta. Razširjena je v Afriki in na Arabskem polotoku, njene zdravilne učinke pa še posebej cenijo v Indiji. Iz bosvelije oz. njene skorje se pridobiva smola, iz katere se pripravi izvleček. Ta je vir t.i. bosvelične kisline, ki je tudi glavna učinkovina bosvelije. Valens Proflex za podporo delovanja kosti in hrustanca vsebuje standardizirani izvleček bosvelije, ki vsebuje 70 % bosvelične kisline.

Uporaba:

Priporočamo zaužitje ene kapsule na dan z vodo oz. drugim hladnim napitkom.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Posebno opozorilo:

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Previdnost pri uživanju je potrebna pri diabetikih ali pacientih z glukozno intoleranco, pacientih z znanim tveganjem za razvoj srčno-žilnih bolezni (npr. povišan holesterol), astmatikih, pacientih, ki jemljejo določena zdravila (predvsem kumarinska antikoagulacijska zdravila, kot je npr. varfarin), in pri osebah, ki so alergične na lupinarje, glukozamin ali hondroitin.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine v 1 kapsuli: glukozamin sulfat (iz morskih rakov): 600 mg (od tega glukozamin: 360 mg), hondroitin sulfat (iz rib): 100 mg (od tega hondroitin: 75 mg), hialuronska kislina: 10 mg, vitamin C: 40 mg (50 % PDV*), ekstrakt bosvelije (70 % bosvelične kisline): 75 mg. *PDV: priporočen dnevni vnos

Sestavine: D-glukozamin sulfat (iz morskih rakov), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), hondroitin sulfat (iz rib), ekstrakt bosvelije (Boswellia serrata; 70 % bosvelične kisline), L-askorbinska kislina, natrijev hialuronat.

Valens Proflex ne vsebuje glutena ter umetnih barvil in arom.