Valens Premium Omega-3 olje

Koncentrirano in prečiščeno ribje olje z izjemno visoko vsebnostjo omega-3 nenasičenih maščobnih kislin (900 mg DHK, 1400 EPK).

Okus: limona.

25,89

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

150 ml

Valens Premium Omega-3 je koncentrirano in prečiščeno ribje olje z izredno visokim deležem omega-3 nenasičenih maščobnih kislin. Dnevni odmerek (5 ml oz. 1 čajna žlička) vsebuje kar 900 mg DHK in 1400 EPK. Olje ima prijeten okus limone in ne povzroča spahovanja.

EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca, DHK pa ima vlogo tudi pri delovanju možganov in pri ohranjanju vida. Koristne učinke dosežemo, če zaužijemo vsaj 250 mg DHK in EPK oz. DHK.

Valens Premium Omega-3 vsebuje najkakovostnejše olje aljaškega polaka. Proizvajalec ima certifikat, ki potrjuje, da so ribe ulovljene na trajnostni način. Olje ustreza najvišjim standardom za kakovost in čistost surovine in ima certifikat IFOS. Pridelano je s posebnim postopkom, ki iz olja odstrani težke kovine, onesnaževala ter neprijeten okus in vonj.

Omega-3 maščobne kisline:

Omega-3 so nenasičene maščobne kisline, ki so sestavni del maščob. Med omega-3 uvrščamo alfa-linolensko kislino (ALK), eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK). Omega-3 so (poleg omega-6) esencialne maščobne kisline, kar pomeni da jih človeško telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Ker jih organizem ne more tvoriti sam, jih v telo lahko vnesemo le s hrano. Medtem ko uravnovešena prehrana običajno zadošča za pokritje potreb organizma po ALK, DHK in EPK lahko predstavljata problem – njun vir so namreč le ribe, ribja olja ter prehranski dodatki.

Za doseganje pozitivnih učinkov omega-3 maščobnih kislin na človeško zdravje strokovnjaki priporočajo dnevni vnos vsaj 250 mg DHK in EPK na dan. Valens Premium Omega-3 vsebuje kar 1400 mg EPK in 900 mg DHK, kar je izredno visoka koncentracija.

Uporaba:

Navodila za uporabo in odmerjanje: Pred uporabo pretresite. Priporočen odmerek:

- odrasli: 5 ml (1 čajna žlička) na dan
- otroci od 2. leta starosti: 2,5 ml (pol čajne žličke) do dvakrat na teden

Izdelek je primeren za redno, dolgotrajno jemanje.

Za doziranje uporabite čajno žličko. Opustitev plastičnih žličk je naš prispevek k varovanju okolja.

Opozorila:

Hranite na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi. Po odprtju shranjujte v hladilniku in porabite v roku 2 mesecev.

Posebno opozorilo:

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine v 5 ml (1 čajna žlička): eikozapentaenojska kislina (EPK): 1400 mg, dokozaheksaenojska kislina (DHK): 900 mg.

Sestavine: koncentrirano ribje olje divjega aljaškega polaka (Gadus chalcogrammus), naravna aroma limone, antioksidant: izvleček, bogat s tokoferolom.

Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, konzervansov, barvil in sladil.