Valens MenoAssist Natur kapsule

100 % naravno prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki je namenjeno ženskam v obdobju menopavze. Vsebuje standardizirani naravni izvleček hmelja, vir fitoestrogena 8-PN z dokazano visoko aktivnostjo, moko ajdovih kalčkov, ki je naravni vir celotnega spektra vitaminov skupine B, ter izvleček melise. 

18,89

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

30 kapsul

Valens MenoAssist Natur je 100 % naravno prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki je namenjeno ženskam v obdobju menopavze. Vsebuje standardizirani naravni izvleček hmelja Luprenol®, ki dokazano pomaga pri pomirjanju in blaženju znakov menopavze. Hmelj je naravni vir fitoestrogena 8-PN z dokazano visoko aktivnostjo, ki predstavlja varnejšo alternativo hormonski terapiji. Valens Menoassist Natur vsebuje tudi Cultavit®, moko ajdovih kalčkov, ki je naravni vir celotnega spektra vitaminov skupine B. Vitamin B6 ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov, niacin, riboflavin, pantotenska kislina, folna kislina ter vitamina B6 in B12 pa prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Biotin prispeva tudi k ohranjanju zdravih las in kože, kar je za ženske še posebej pomembno prav v obdobju menopavze. Izdelek vsebuje tudi izvleček melise, ki pomaga pri pomirjanju in izboljšanju spanca.

Menopavza in njeni simptomi

Menopavza je obdobje v življenju vsake ženske, ki nastopi po zadnji menstruaciji in označuje trajno prenehanje menstrualnega cikla. Povezana je s postopnim prenehanjem delovanja jajčnikov in upadom ženskih spolnih hormonov estrogena in progesterona, katerih posledica so tudi različni telesni in duševni “simptomi”. Čeprav menopavzo najpogosteje povezujemo z vročinskimi oblivi, jo spremlja še cela četa neprijetnih simptomov, kot so nespečnost, težave s koncentracijo, lomljivi nohti in lasje, glavoboli, slabo počutje itd.

Kaj so fitoestrogeni?

Poleg zdravega načina prehranjevanja in fizične aktivnosti so med najbolj naravnimi oblikami pomoči za simptome menopavze izdelki s fitoestrogeni. To so naravne rastlinske snovi, ki v svoji strukturi in delovanju »oponašajo« estrogen in za ženske v menopavzi predstavljajo naravno in varnejšo alternativo hormonski terapiji. Tudi klinične študije dokazujejo pozitivne vplive fitoestrogenov iz različnih rastlinskih virov, denimo črne detelje in soje. Najmočnejši, najbolj učinkovit in tudi najbolj raziskan pa je fitoestrogen 8-PN, ki ga vsebuje hmelj in ki dokazano zmanjša pojavnost nekaterih simptomov menopavze.

Uporaba:

Priporočen dnevni odmerek je 1 kapsula, tik po obroku. Kapsule so primerne za dolgotrajno jemanje.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Posebno opozorilo:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Lahko vsebuje sledi soje in volčjega boba.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine v 1 kapsuli (0,8 g): izvleček hmelja: 350 mg (od tega 8-prenilnaringenin: 100 µg), izvleček melise: 50 mg, moka ajdovih kalčkov: 200 mg (od tega tiamin: 0,32 mg (29 % PDV*), riboflavin: 0,46 mg (33 % PDV*), niacin: 5,7 mg (36 % PDV*), pantotenska kislina: 2,2 mg (37 % PDV*), vitamin B6: 0,30 mg (21 % PDV*), vitamin B12: 0,72 µg (29 % PDV*), folna kislina: 69 µg (35 % PDV*), biotin: 20 µg (40 % PDV*)). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: Luprenol®: standardiziran izvleček hmelja (Humulus lupulus), Cultavit®: moka ajdovih kalčkov (Fagopyrum esculentum), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), izvleček melise (Melissa officinalis).

Izdelek je primeren za vegetarijance in vegane. Ne vsebuje glutena, alkohola, laktoze, umetnih barvil in arom.