14%

Valens Lipovit C tekočina

Prehransko dopolnilo v tekoči obliki z liposomskim vitaminom C in dodatkom matičnega mlečka. Vsebuje 500 mg liposomske oblike vitamina C, ki ne draži želodca in omogoča dobro absorpcijo tudi pri visokih odmerkih. Izdelek ima odličen okus limone in je brez sladkorja.

17,11 19,89

Najboljša cena v 30 dneh: 17,11.

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

150 ml

Valens Lipovit C je prehransko dopolnilo v tekoči obliki, ki vsebuje kombinacijo liposomskega vitamina C ter matičnega mlečka. V dnevnem odmerku vsebuje kar 500 mg vitamina C v liposomski obliki, ki omogoča dobro absorpcijo, hkrati pa ne draži želodca.

Izdelek ima odličen okus limone in je brez sladkorja, glutena, laktoze, umetnih arom in barvil. Primeren je tudi za vegetarijance. Vsebuje ksilitol, ki je naravno prisoten v nekaterih vrstah sadja, izdelku pa daje slajši okus.

Zakaj potrebujemo vitamin C?
Vitamin C je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Vlogo ima pri normalnem delovanju imunskega sistema, nastajanju kolagena, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, povečuje pa tudi absorpcijo železa in je pomemben antioksidant, ki ščiti celice pred oksidativnim stresom. Jemanje večjih količin vitamina C je priporočljivo v hladnejšem delu leta, po telesni aktivnosti, v času povečanega stresa in ob dodajanju železa v obliki prehranskih dopolnil.

Kaj je prednost liposomske oblike?
Vitamin C je vodotopen vitamin in ima razmeroma dobro biorazpoložljivost. Človeško telo ga pri nizkih odmerkih lahko dobro absorbira in uporabi, pri visokih odmerkih (nad 1000 mg) pa se absorpcija zmanjša. Telo v tem primeru uporabi le določen odstotek zaužitega vitamina C, presežek pa odplakne z urinom. Višji odmerki lahko povzročijo tudi draženje želodca in prebavil.

Liposomska oblika omogoča boljšo absorpcijo tudi pri visokih odmerkih. Vitamin C je shranjen v t.i. liposomu oz. maščobnem ovoju, ki služi kot zaščita – vitamin C ščiti pred želodčnimi in črevesnimi sokovi, hkrati pa ščiti tudi sluznico in preprečuje nastanek gastrointestinalnih težav.

Liposomi v izdelku Valens Lipovit C so iz sojinega lecitina, naravne zmesi fosfolipidov, ki so glavna sestavina celične membrane. Sojin lecitin je tudi naravni vir holina, ki prispeva k presnovi homocisteina in maščob ter ima vlogo pri delovanju jeter.

Uporaba:

Pred uporabo dobro pretresite. Priporočen dnevni odmerek je ena čajna žlička (5 ml), samostojno ali skupaj z vodo oz. drugim hladnim napitkom. Razslojevanje ne vpliva na kvaliteto izdelka.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju shranjujte v hladilniku in porabite v roku 2 mesecev po odprtju.

Posebno opozorilo:

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine v 5 ml (1 čajna žlička): vitamin C: 500 mg (625 % PDV*), matični mleček: 10 mg.

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: prečiščena voda, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, vitamin C (natrijev L-askorbat, L-askorbinska kislina), sredstvo za zgostitev: ksilitol (10 %), emulgator: sojin lecitin (fosfolipidi), naravna aroma limone, matični mleček, konzervans: kalijev sorbat.

Izdelek ne vsebuje glutena, sladkorja, laktoze, barvil in umetnih arom. Primeren je tudi za vegetarijance.