Valens D-plus ustno pršilo

Inovativno prehransko dopolnilo z vitaminom D3 in K2 naravnega izvora. Oblika ustnega pršila omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo, ki se prične že v ustni votlini. Izdelek je brez sladkorja, naravna aroma mete pa mu daje odličen okus in svežino.

12,79

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

25 ml

Valens D-plus je prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki je prejelo nagrado za najbolj inovativno prehransko dopolnilo s strani Inštituta za nutricionistiko. Ustno pršilo namreč predstavlja odlično alternativo kapsulam in tabletam, hkrati pa omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo. Vitamin D se tako začne absorbirati že v ustni votlini.

V enem razpršku je 1000 IU vitamina D3 iz lanolina. Gre za naravno obliko, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Izdelek vsebuje tudi naravno obliko vitamina K2 – menakinon 7, eno najkvalitetnejših oblik na svetu, ki je pridobljena s fermentacijo. Vitamin K2 MK-7 se izjemno dobro absorbira, študije pa kažejo, da ostane v krvnem obtoku tudi do tri dni.

Valens D-plus ima odličen okus mete in je brez umetnih barvil, arom, glutena in sladkorja. Vsebuje ksilitol, ki je naravno prisoten v nekaterih vrstah sadja, izdelku pa daje slajši okus. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

Klinično dokazana učinkovitost

Valens ustna pršila z vitaminom D so izdelana v Sloveniji po najvišjih standardih kakovosti (podjetje ima GMP certifikat). Vsako proizvodno serijo redno analiziramo s pomočjo zunanjih inštitucij, učinkovitost pa je bila dokazana tudi s klinično študijo. Ta je pokazala, da uživanje Valensovih ustnih pršil z vitaminom D3 prispeva k dvigu koncentracije vitamina D v krvi. Ustna pršila Valens so tako edina slovenska prehranska dopolnila z vitaminom D s svojo lastno klinično študijo.

Zakaj potrebujemo vitamin D?

Vitamin D je hormon, ki ga človeško telo tvori ob zadostni izpostavljenosti sončnim žarkom. Je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Potreben je za normalno delovanje imunskega sistema, vloga pa ima tudi pri ohranjanju zdravih kosti in zob.  Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D.  Dodajanje vitamina D je priporočljivo za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi, zlasti pozimi, ko je izpostavljenost manjša kot v drugih letnih časih. Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocih v obdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu.

Zakaj vitamin K2?

Vitamin K2 prispeva k normalnemu strjevanju krvi in k ohranjanju zdravih kosti. Valens D-plus ustno pršilo vsebuje vitamin K2 v obliki mk-7, ki se izjemno dobro absorbira, v krvnem obtoku pa ostane tudi do 3 dni in privede do višjih koncentracij vitamina K v plazmi. Ker vitamina D3 in K2 delujeta v sinergiji, je smiselno, da ju jemljemo hkrati. To lahko preprosto storimo z uporabo Valens D-plus ustnega pršila.  

Uporaba:

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Priporočen dnevni odmerek je 1 razpršek tik po obroku. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice. Po uporabi pršilko obrišite.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Posebno opozorilo:

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere in otroci naj ne uživajo večjih odmerkov vitamina D od priporočenih dnevnih vnosov. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine (v 1 razpršku): vitamin D: 25 µg oz. 1000 IU (500 % PDV*), vitamin K: 15 µg (20 % PDV*). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (25 %) in ksantan gumi, vitamin D3 (holekalciferol), antioksidanta: natrijev askorbat in D-alfa tokoferil acetat, vitamin K2 (menakinon-7), naravna aroma mete, konzervans: kalijev sorbat, kislina: jabolčna kislina.

Valens D-plus ne vsebuje sladkorja, glutena, želatine, umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance.