Valens D Junior ustno pršilo

Inovativno prehransko dopolnilo z vitaminom D3 naravnega izvora, razvito posebej za otroke (3+). Oblika ustnega pršila omogoča zabavno, enostavno in natančno odmerjanje. Izdelek je brez sladkorja, naravna arome jagode pa mu daje odličen okus, ki ga otroci preprosto obožujejo.

10,79

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

25 ml

Blagovne znamke

Vrsta izdelka

Prehransko dopolnilo

Valens D Junior je inovativno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki je še posebej primerna za otroke. Za razliko od kapljic omogoča enostavno, natančno in zabavno odmerjanje. Oblika pršila omogoča odlično absorpcijo, ki se prične že v ustni votlini.

Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D3, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. V enem razpršku je 500 IU vitamina D3 naravnega izvora, iz lanolina. Ustno pršilo ima odličen okus jagode in je brez sladkorja. Vsebuje ksilitol, ki je naravno prisoten v nekaterih vrstah sadja, izdelku pa daje slajši okus.

 Izdelek je primeren za otroke od 3. leta starosti. 

Enostavno odmerjanje in zabavna uporaba

Valens D Junior predstavlja odlično alternativo ne le kapsulam in tabletam, temveč tudi nerodnim kapljicam, ki jih je težko preštevati in natančno odmeriti. Izdelek preprosto razpršimo v otrokova usta in mu tako zagotovimo optimalno količino vitamina D3.

Klinično dokazana učinkovitost

Valens ustna pršila z vitaminom D so izdelana v Sloveniji po najvišjih standardih kakovosti (podjetje ima GMP certifikat). Vsako proizvodno serijo redno analiziramo s pomočjo zunanjih inštitucij, učinkovitost pa je bila dokazana tudi s klinično študijo. Ta je pokazala, da uživanje Valensovih ustnih pršil z vitaminom D3 prispeva k dvigu koncentracije vitamina D v krvi. Ustna pršila Valens so tako edina slovenska prehranska dopolnila z vitaminom D s svojo lastno klinično študijo.

Zakaj potrebujemo vitamin D?

Vitamin D je hormon, ki ga človeško telo tvori ob zadostni izpostavljenosti sončnim žarkom. Je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Potreben je za normalno delovanje imunskega sistema, vloga pa ima tudi pri ohranjanju zdravih kosti in zob.  Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D.  Dodajanje vitamina D je priporočljivo za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi, zlasti pozimi, ko je izpostavljenost manjša kot v drugih letnih časih. Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocih v obdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu.

Uporaba:

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek je 1 razpršek tik po obroku. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Za optimalen učinek ga usmerite pod jezik ali na notranjo stran ličnice. Po uporabi pršilko obrišite. Izdelek je primeren za otroke od 3. leta starosti.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Posebno opozorilo:

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere in otroci naj ne uživajo večjih odmerkov vitamina D od priporočenih dnevnih vnosov.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine (v 1 razpršku – 0,2 ml): vitamin D3: 12,5 μg oz. 500 IU (250 % PDV*). *PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine: voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (30 %) in ksantan gumi, vitamin D (holekalciferol), antioksidanta: natrijev L-askorbat in d-alfa-tokoferil acetat, naravna aroma jagode, konzervans: kalijev sorbat, kislina: jabolčna kislina.

Valens D Junior ne vsebuje sladkorja, glutena, alkohola, laktoze, umetnih barvil in arom. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.