Valens D 3000 ustno pršilo

Inovativno ustno pršilo v obliki gela s kar 3000 IU naravnega vitamina D3 v enem razpršku. Izdelek omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo, ki se prične že v ustni votlini. Je brez sladkorja, naravna aroma črnega ribeza pa mu daje odličen okus.

13,79

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

50 ml

Valens D 3000 je inovativno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila v gelu. Predstavlja odlično alternativo vsem, ki ne želijo uživati kapsul ali tablet. Ustno pršilo v gelu omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo. Vitamin D se tako začne absorbirati že v ustni votlini.

Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D3 iz lanolina, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. V enem razpršku je 3000 IU vitamina D3 naravnega izvora, iz lanolina. Ustno pršilo ima odličen okus črnega ribeza in je brez sladkorja. Vsebuje ksilitol, ki je naravno prisoten v nekaterih vrstah sadja, izdelku pa daje slajši okus.

Klinično dokazana učinkovitost

Valens ustna pršila z vitaminom D so izdelana v Sloveniji po najvišjih standardih kakovosti (podjetje ima GMP certifikat). Vsako proizvodno serijo redno analiziramo s pomočjo zunanjih inštitucij, učinkovitost pa je bila dokazana tudi s klinično študijo. Ta je pokazala, da uživanje Valensovih ustnih pršil z vitaminom D3 prispeva k dvigu koncentracije vitamina D v krvi. Ustna pršila Valens so tako edina slovenska prehranska dopolnila z vitaminom D s svojo lastno klinično študijo.

Zakaj potrebujemo vitamin D?

Vitamin D je hormon, ki ga človeško telo tvori ob zadostni izpostavljenosti sončnim žarkom. Je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Potreben je za normalno delovanje imunskega sistema, vlogo pa ima tudi pri ohranjanju zdravih kosti in zob.  Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D.  Dodajanje vitamina D je priporočljivo za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi, zlasti pozimi, ko je izpostavljenost manjša kot v drugih letnih časih. Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocih v obdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu.

Uporaba:

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek je 1 razpršek tik po obroku. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice. Po uporabi pršilko obrišite.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Posebno opozorilo:

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere in otroci naj ne uživajo večjih odmerkov vitamina D od priporočenih dnevnih vnosov. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine v 1 razpršku (0,45 ml): vitamin D: 75 µg oz. 3000 IU (1500 % PDV*). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: prečiščena voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (20 %) in ksantan gumi, vitamin D3 (holekalciferol), antioksidanta: natrijev L-askorbat in D-alfa-tokoferil acetat, naravna aroma črnega ribeza, konzervans: kalijev sorbat, kislina: citronska kislina.

Izdelek ne vsebuje sladkorja, glutena, želatine, barvil in umetnih arom. Primeren je tudi za vegetarijance.