14%

Valens C-natur ustno pršilo

Inovativno in popolnoma naravno prehransko dopolnilo z vitaminom C za vse, ki želite vrhunski izdelek brez nepotrebnih dodatkov. Vsebuje izvleček šipka kot naravni vir vitamina C in je brez konzervansov, zaradi česar je primeren tudi za otroke od prvega leta starosti. Oblika ustnega pršila omogoča enostavno, natančno in zabavno odmerjanje.

Okus: višnja

10,23 11,89

Najboljša cena v 30 dneh: 10,23.

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

50 ml

Valens C-natur je popolnoma naravno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno, natančno in zabavno odmerjanje. Izdelek v 2 razprških vsebuje 80 mg vitamina C oz. 100 % priporočenega dnevnega vnosa. Zaradi primerne koncentracije vitamina C in dejstva, da ne vsebuje konzervansov, je Valens C-natur primeren tudi za otroke od dopolnjenega 1. leta dalje.

Izdelek vsebuje izvleček šipka, ki je odličen in povsem naraven vir vitamina C. Kombinacije šipka, naravne arome višnje in medu daje izdelku zelo prijeten okus, ki ga obožujejo tako otroci kot odrasli. Izdelek je primeren za vse starostne skupine!

Zakaj potrebujemo vitamin C?

Vitamin C je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Vlogo ima pri normalnem delovanju imunskega sistema, nastajanju kolagena, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, povečuje pa tudi absorpcijo železa in je pomemben antioksidant, ki ščiti celice pred oksidativnim stresom. Jemanje večjih količin vitamina C je priporočljivo v hladnejšem delu leta, po telesni aktivnosti, v času povečanega stresa in ob dodajanju železa v obliki prehranskih dopolnil.

Koliko vitamina C potrebujem?

Z normalno, raznovrstno in uravnoteženo prehrano lahko zaužijemo dovolj vitamina C, še posebej, če uživamo dovolj sadja in zelenjave. Priporočljiv dnevni odmerek za odrasle je 80 mg, a je to minimalna količina, ki preprečuje pomanjkanje in z njim povezane bolezni. Zaradi antioksidativnih lastnosti vitamina C in vloge pri delovanju imunskega sistema se priporoča tudi višje odmerke. Višje odmerke vitamina C vsebujejo naši drugi izdelki:

Uporaba:

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek za otroke od dopolnjenega 1. do 6. leta je 1 razrpšek, za otroke od 7. leta in odrasle pa 2 razprška. Po uporabi pršilko obrišite.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 50 dneh po odprtju.

Posebno opozorilo:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

INCI sestavine:

Aktivne sestavine (v 2 razprških): suhi izvleček navadnega šipka: 116 mg (od tega vitamin C: 80 mg (100 % PDV*)). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: med, voda, suhi izvleček navadnega šipka (Rosa canina), naravna aroma višnje.

Ustno pršilo Valens C-natur je primerno za vegetarijance. Izdelek ne vsebuje glutena, alkohola, laktoze, umetnih barvil in arom.