10%

Valens BibaBiotik kapljice 7,5 ml

100 % naravno prehransko dopolnilo za dojenčke in otroke. Vsebuje kar dva seva mlečnokislinskih bakterij, prebiotike, ki v črevesju predstavljajo hrano za koristne bakterije, ter vitamin D3, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in razvoju kosti.

12,50 - 13,89

Najboljša cena v 30 dneh: 12,50.

SKUNi na voljo Kategoriji,
Zapri
Dodatne informacije
Različica

Novo, Predhodno

Valens BibaBiotik je 100 % naravno prehransko dopolnilo v obliki kapljic, ki je namenjeno novorojenčkom od 2. tedna starosti, dojenčkom in otrokom. Vsebuje kombinacijo mlečnokislinskih bakterij, prebiotikov ter vitamina D3.

Prednosti kapljic Valens BibaBiotik: 

  • Vsebujejo dva specifična seva mlečnokislinskih bakterij: Lactobacillus rhamnosus 19070-2 in Lactobacillus reuteri DSM 12246. 
  • Seva sta izbrana na podlagi raziskav, ki dokazujejo učinkovitost pri dojenčkih in otrocih.
  • Vsebuje kakovostna in oštevilčena bakterijska seva. Točno določena številka označuje vrsto seva in nam omogoča pregled njegovih koristi in učinkov na človeško telo, dokazanih s študijami*.
  • Po odprtju so kapljice uporabne še vsaj 2 meseca, kar priča o stabilnosti izdelka in bakterijskih kultur. 
  • Kulture so zaradi posebne patentirane proizvodne tehnologije (cryo-protection technology) odporne na žolčne soli in nizek pH želodca, kar jim omogoča varen prehod do mesta delovanja.
  • 100 % naraven izdelek, brez konzervansov, alergenov in dodatkov.
  • 5 kapljic vsebuje 125 milijonov celic bakterije L. rhamnosus in 125 milijonov celic bakterije L. reuteri, kar je količina, ki je dokazano učinkovita.
  • Vsebujejo tudi prebiotike – fruktooligosaharide, ki v črevesju spodbujajo rast in aktivnost koristnih bakterij.
  • Dodatek vitamina D3, ki prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in je nujno potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih.
Uporaba:

Pred vsako uporabo stekleničko stresajte 20-30 sekund, da tekočina postane motna. Pokrovček na steklenički nadomestite s priloženo kapalko. S kapalko zajemite tekočino in navpično odmerite 5 kapljic direktno v usta ali dodajte k materinemu mleku, hladnim tekočinam ali mlačni mlečni formuli. Po uporabi stekleničko s kapalko dobro zatisnite.

Priporočen dnevni odmerek:

- dojenčki od 2. tedna in otroci do 4. leta starosti: 5 kapljic
- otroci od 4. leta starosti: 10 kapljic oz. 1 kapsula Valens SuperBiotik

Priporočamo uživanje enkrat na dan, najbolje med jedjo oz. dve uri pred ali po zaužitju antibiotikov. Izdelek vsebuje 30 odmerkov. Primeren je za redno, dolgotrajno uživanje.

Opozorila:

Shranjujte na temnem, pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju porabite v 2 mesecih.

Posebno opozorilo:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

INCI sestavine:

Aktivne sestavine v 5 kapljicah (0,25 ml):

Lactobacillus rhamnosus 19070-2: 1,25 x 108 CFU*

Lactobacillus reuteri DSM 12246: 1,25 x 108 CFU*

Vitamin D3: 10 μg (200 % PDV**)

Fruktooligosaharidi: 1,7 mg

*CFU – kolonijske enote; **PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: sončnično olje, Lactobacillus rhamnosus 19070-2, Lactobacillus reuteri DSM 12246, fruktooligosaharidi, vitamin D (holekalciferol).

Valens BibaBiotik kapljice ne vsebujejo sladkorja, glutena, laktoze, barvil in umetnih arom.