Rilastil Difesa sterilna krema

Sterilna krema posebej primerna za osebe, ki imajo intoleranco na običajno kozmetiko in nagnjenost k alergijam in ekcemom. Vsebuje skvalana, omega 3,6 in 9 maščobnih kislin.

22,19

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

50 ml

Blagovne znamke

Distributer

Pharmagea d.o.o.

Vrsta izdelka

Krema

RILASTIL DIFESA STERILNA KREMA 50ml

Sterilna krema posebej primerna za osebe, ki imajo intoleranco na običajno kozmetiko in nagnjenost k alergijam in ekcemom. Vsebuje skvalana, omega 3,6 in 9 maščobnih kislin.

Sterilna krema je posebej primerna za osebe, ki imajo nenaden pojav občutljive in reaktivne kože, kot je naprimer iritativni kontaktni dermatitis in alergijski kontaktni dermatitis. Zaradi zaščitnega, pomirjujočega, vlažilnega in mehčalnega delovanja, spodbuja homeostazo kožne bariere, zmanjšuje srbenje, pekoč občutek in druge neprijetnosti. Posebej je priporočljiva v primeru intolerance na običajno kozmetiko in nagnjenost k alergijam in ekcemom.

V študiji kjer je sodelovalo 45 prostovoljcev, povprečne starosti 39 let, od katerih jih je imelo 13 srednje težki iritativni kontaktni dermatitis (DIC) ali alergijski kontaktni dermatitis, 16 suhi ekcem srednje stopnje in 16 intolerantno in reaktivno kožo, so 28 dni, 2x dnevno nanašali sterilno kremo Difesa. Eritem se je v povprečju zmanjšal za 82%, edem za 100%, deskavmacija (luščenje) za 92%, mehurji za 100%, razpoke za 80% in hiperpigmentacije (posledica vnetja) za 50%. Torej v povprečju so se klinični znaki izboljšali za 84%. Občutek zategovanja se je zmanjšal za 92%, pekoč občutek za 91% in srbečica za 92%. V povprečju so se simptomi zmanjšali za 91,6%. Vlažnost pa se je v povprečju poboljšala za 23%.

Vsebuje skrbno zbrane sicer malo številčne sestavine.

AKTIVNE SESTAVINE:

Skvalan – neguje, vlaži, rekonstruira epidermalno bariero kože

Omega 3 – protivnetno delovanje, tako da blokira sproščanje vnetnih mediatorjev

Omega 6– stimulira sintezo ceramidov, kar blagodejno vpliva na hidrolipidni sloj, in posledično na vlažnost kože

Omega 9 – poveča elastičnost kože in jo prestrukturira.

 

P.P.A.T. ® PREMIUM ROTECTION AIRLESS TUBE: (PREMIUM ZAŠČITNA TUBA):

• enosmerni ventil zagotavlja sterilnost vsebine,

• zanesljiva zaščita pred vstopom zunanjih dejavnikov,

• brez kovinskih delov.

 

NE VSEBUJE: KONZERVANSOV, PARFUMOV, IN DERIVATOV PŠENICE – KLINIČNO TESTIRANO – HIPOALERGENO*, NEKOMEDOGENO, TESTIRANO NA NIKELJ, KOBALT, KROM, PALADIJ IN ŽIVOSREBRO**

*Sestava proizvoda minimalizira možnost alergij.

**Manj kot 1 pmm. Majhne količine lahko povzročijo večjo občutljivost kože.

Uporaba:

Nanesite na predele, ki jih je potrebno tretirati zjutraj in zvečer ali po potrebi. Po uporabi temeljito očistite dozirnik in zaprite s priloženim pokrovčkom. Lahko se uporablja samostojno ali ob farmakološki terapiji.

SAMO ZA ZUNANJO UPORABO - Če izdelek pride v stik z očmi, jih temeljito izperite z vodo. Hranite dobro zaprto in ločeno od toplote. SESTAVINE so navedene na embalaži.

INCI sestavine:

Aqua (Water) • Olus Oil (Vegetable Oil) • Glycerin • Cetearyl Alcohol • Cyclopentasiloxane • Squalane • Glyceryl Stearate • PEG-100 Stearate • Plukenetia volubilis Seed Oil • Cetearyl Glucoside • Arginine.