14%

Krema Blue Cap

16,25 18,89

Najboljša cena v 30 dneh: 16,25.

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

50 g

Vrsta izdelka

Krema

Krema Blue Cap je dermatološka krema, ki se uporablja za suho in hrapavo kožo.

Pomanjkanje same hidratacije kože (predvsem kože rok in nog) lahko privede v vedno bolj suho kožo, ki je podležena razpokanju.

Tako imamo ob probleme suhe kože tudi problem z razpokano kožo; krema Blue Cap pa se uporablja za nego tako razpokane kot tudi suhe kože.

Pri koži, ki je bila dlje časa razpokana (kot posledica pretirane suhosti), se lahko pojavi hrapavost. Hrapavost kože lahko zlahka prepoznamo, saj je neprijetna na otip, obenem pa je sensibilnost kože na tistem predelu za dotik in temperaturne spremembe čutno manjša.

Blue Cap krema nudi koži zadostno hidracijo, ki vlaži in neguje kožo ter sčasom poskrbi, da se hrapava koža omehča in ji je povrnjena svežina.

CINKOV PIRITION
Dolgoletna uporaba cinkovega piritionata v dermatologiji izkazuje njegovo veliko učinkovitost pri odpravljanju prhljaja in seboroičnega dermatitisa mikrobnega izvora ter pri lajšanju simptomov pri blagi do srednje izraženi luskavici ter atopičnem dermatitisu.
Molekularni mehanizem delovanja pri luskavici še ni čisto pojasnjen. Stabilizira encime in celične membrane, ki sodelujejo pri vnetni kaskadi ter tako normalizira prekomerno rast epitelnih celic.
Ima širok antimikrobni spekter, ki ga raziskovalci razlagajo s specifičnim vpletanjem cinkovega piritiona v celični metabolizem mikrobov.
Z molekularno aktivacijo cinkovega piritiona se njegovo delovanje še bistveno poveča.
Cinkov piritionat ima dober varnostni profil, prav tako pa ne izkazuje drugih neželenih učinkov na koži in na lasišču, kot je depigmentacija ali povečano izpadanje las in dlak.

MOLEKULARNA AKTIVACIJA
Podjetje Catalysis v vse svoje izdelke vgrajuje unikatno tehnologijo molekularne aktivacije s katero molekule aktivnih sestavin vzbudijo in jim tako povečajo notranjo energijo. Postopek obdelave cinkovega piritiona z biokatalzo (molekularna aktivacija) bistveno poveča biološko aktivnost in biokemijsko odzivnost bioloških molekul na cinkov pirition.

LASTNE KLINIČNE ŠTUDIJE
Z Blue Cap izdelki so bile izvedene različne klinične študije pri otrocih in odraslih z luskavico, atopičnim in seboroičnim dermaitisom z odličnimi izidi zdravljenja. V novomeški bolnišnici so v raziskavo zajeli paciente z luskavico, atopičnim in seboroičnim dermatitisom. Po treh tednih opazovanja je bilo zdravljenje uspešno pri več kot 80% bolnikov.

Uporaba:

Majhno količino Blue Cap kreme 2 krat dnevno nanesite na suha mesta na koži. Na koži pustite delovati 15 minut in nato sperite.

Podobno uporabljamo Bluecap tudi, če pride do hrapave kože. Nanesemo na hrapavo kožo, pustimo delovati 15 minut in jo nato speremo z mlačno vodo.

Opozorila:

Samo za zunanjo uporabo. Izogibajte se stiku z očmi. Če vseeno pride do stika, oči temeljito sperite z veliko količino hladne vode. Hranite izven dosega otrok. V primeru zaužitja nemudoma poiščite medicinsko pomoč. Dolgoročna uporaba kreme ni priporočljiva.

INCI sestavine:

Aqua, Isopropyl Palmitate, Diethylhexyl Carbonate, Sucrose Cocoate, Sorbitan Laurate-Polyglyceryl 4 Laurate-Dilauryl Citrate, Glycerin, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Methylpolysiloxane, Phenoxyethanol-Ethylhexylglycerin, Ceramide 3-Ceramide 6II-Ceramide 1-Phytosphingosine-Cholesterol-Sodium Lauroyl Lactylate-Xanthan Gum, α-Bisabolol, Methyl Gluceth 20, B.H.T, Imidazolidinyl Urea, Carbomer, Zinc Pyrithione, Tocopherol Acetate, Parfum: Hexyl cinnamal, d-Limonene/Dipentene/l-Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Citronellol, Hydroxycitronelial, Buthylphenyl Methylpropional, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone.