HYPEROil Olje za celjenje v steklenici s kapalko

Hyperoil je medicinski pripomoček, ki pomaga pri regeneraciji in celjenju akutnih in kroničnih poškodb kože (različne vrste površinskih in globokih poškodb in sprememb.

31,89

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

50 ml

Vrsta izdelka

Olje

Hyperoil je medicinski pripomoček, ki pomaga pri regeneraciji in celjenju akutnih in kroničnih poškodb kože (različne vrste površinskih in globokih poškodb in sprememb, vključno s kožnimi ranami, odrgninami, herpes labialis, hemoroidi, abscesi, okuženimi aknami, ekcemi, urtikarijami, glivičnimi obolenji, onihomikozo, vnetjem zunanjega sluhovoda, atletskimi nogami, bradavicami, srbenjem na intimnih mestih, ozeblinami, piki insektov, razjedami v ustih, opeklinami, vraščenimi nohti, kurjimi očesi in otiščanci. Izdelek prav tako zmanjšuje tveganje nastajanja keloidnih brazgotin in se ga priporoča tako za zdravljenje kože po tetoviranju, kot tudi za opekline, ragade, fistule in pritisne rane. Lahko se uporablja tudi za zdravljenje žilnih in diabetičnih poškodb, poškodb z izpostavljeno kožo in/ali kostnim tkivom in kirurškimi ranami). Ta izdelek je še posebej primeren za uporabo na presajeni koži. Zahvaljujoč zaščitnemu delovanju na tkiva in lastnostim nadzorovanja bakterij, izdelek podpira celjenje različnih vrst okuženih poškodb kože. Pri težjih poškodbah kože z izpostavljenimi mehkimi tkivi in usnjico. Hyperoil podpira zmanjšanje nalaganja fibrina in stimulira nastajanje granulacijskega tkiva. Poleg tega tudi zmanjšuje potrebo po kirurški odstranitvi nekrotičnega tkiva in ohranja tkiva na mestu poškodbe pravilno hidrirana. To preprečuje nastanek krast (suhe luske ali koščki mrtvega tkiva) in maceracijo okolice rane.

Hyperoil preprečuje kolonizacije bakterij na prizadetih območjih. Medicinski pripomoček. Izključno za uporabo na koži.

Shranjevanje: Shranjevati otrokom nedostopno in stran od izvora toplote.

Uporaba:

Izdelek se lahko uporablja tako v bolnišnicah kot tudi doma, pod nadzorom zdravstvenih delavcev ali družinskih članov in negovalcev, ki so ustrezno usposobljeni za uporabo izdelka.

Način uporabe
Pred nanosom sredstva, morajo biti poškodbe kože očiščene v skladu z običajnimi postopki in, če je potrebno, vsakič, ko je treba zamenjati zdravilo. Če so na rani nekrotično tkivo ali osušene kraste, bo njihova odstranitev pospešila celjenje tkiva. Ta izdelek lahko nanesemo neposredno na ta tkiva, saj pomaga z naravnim odstranjevanje z avtolizo (avtolitično odstranjevanje nekrotičnega tkiva). Rane se celijo hitreje, če so stalno obvezane na poseben način, z menjavo obveze vsakokrat, ko na novo nanesemo zdravilo. To obvezovanje mora biti izvedeno s strani usposobljenih zdravstvenih delavcev. Uporaba različnih izdelkov lahko sega od večkrat na dan do tedensko, odvisno od medicinskih indikacij ali navodil usposobljenega osebja, pri čemer je treba upoštevati zahteve, lokacijo in vrste poškodb, ki se zdravijo.

Olje-Amber, skteklenička z ali brez kapalke (ni za uporabo v očeh!)
Za obravnavanje velikih, majhnih ali odprtih (dekubitalnih) ran, se zdravilo lahko nanese direktno na impregnirano sterilno gazo, ki lahko prekrije celotno poškodovano tkivo. V izogib drsenju gaze, se lahko uporabi tudi nepremočljiva ali pol premočljiva obveza (npr. transparenten polietilenski film).

Pri zdravljenju velikih, majhnih ali odprtih ran (npr. pri velikih ranah zaradi pritiska), se izdelek lahko vlije na rano ali navlaži impregnirane sterilne TNT gaze, ki prekrijejo celotno območje poškodbe. Druga TNT gaza se lahko uporabi za držanje gaze na mestu z zagotavljanjem zračenja in jih nato obvežemo s kohezivnim elastičnim krep povojem ali z elastično mrežno obvezo.

Opozorila:

Pomembno!
Gaze, napojene s Hyperoil oljno formulo je potrebno zamenjati vsakič, ko se zdravilo nanese. Če je potrebno, je treba rano umiti s fiziološko raztopino pred nanašanjem novih gaz.

Opozorila:

Pomembno
Obvezilne gaze, ki so prepojene s hyper oljem, je potrebno pri vsakem preobvezovanju zamenjati s svežimi, običajno brez čiščenja lezije. Če pa je treba, zadošča umivanje s fiziološko raztopino.

Omejitev uporabe
Sredstvo ne učinkuje na odmrlem tkivu in kadar je hipoksija manj kot 30mmHg.

Možni neželeni učinki

Sredstva nikoli ne nanašajte hkrati z drugimi mazili ali razkužilnimi sredstvi. Nepravilna raba lahko upočasni celjenje tkiva in zavira postopek zdravljenja, razvije se lahko tudi preobčutljivost na aktivne učinkovine preparata. V takšnem primeru je treba zdravljenje s tem sredstvom prekiniti in uporabiti drugo primerno terapijo. Pri dolgotrajni uporabi sredstva lahko pride do prehodnega izpada dlakavosti. Ne glede na vrsto nanosa pa se lahko v območju obravnave začasno pojavijo tudi neželeni učinki kot so: pekoča bolečina, krvavenje, srbež ali rdečica, ki pa vzporedno zmanjšujejo bolečine v območju lezije.

Izdelka ne uporabljajte na mestih, na katerih je istočasno nanesena katera druga krema ali razkužilo. Nepravilna uporaba izdelka lahko povzroči zakasnitev ali odsotnost obnove tkiv in regeneracije in ovira celjenje. V primeru preobčutljivosti na sestavine ali pomožnih snovi v izdelku, morate zdravljenje prekiniti in uporabiti ustrezno alternativno zdravljenje. Daljša uporaba izdelka lahko povzroči začasno izgubo las ali dlak na tretiranem predelu. Uporaba izdelkov lahko povzroči pojav začasnega pekočega občutka, srbenje ali rdečico okoli območja poškodb, ki spodbuja postopno revaskularizacijo na mestu poškodbe.

Posebno opozorilo:

Opozorilo

Z uporabo tega sredstva v mnogih primerih ni treba dajati lokalnih antibiotikov oziroma se terapija s sistemskimi antibiotiki lahko skrajša.
Izogibajte se rabi razkužilnih sredstev, ker imajo negativni učinek na tvorbo brazgotin.
Sredstvo ne sme biti izpostavljeno svetlobi in zraku, razen za čas nanosa. Po uporabi ga je treba takoj tesno zapreti.
Sredstvo hranite v suhem in hladnem prostoru; pri temperaturah pod 16° se sredstvo strdi, a po nanosu na kožo postane ponovno tekoče in mazljivo.
Proizvod sestoji iz naravnih učinkovin rastlinskega izvora in za okolje in zdravje NI škodljiv. Lahko pa nastopijo do zdaj neznane alergijske reakcije.
Po uporabi je potrebno impregnirano gazo odstraniti med ustrezne odpadke na okoljsko varen način.
Impregnirane gaze se nikakor NE sme ponovno uporabiti pri drugih bolnikih.
Sredstvo ni bilo klinično preizkušeno na opeklinah druge ali tretje stopnje.
Hraniti nedostopno otrokom, ki so mlajši od treh let.
Pred uporabo dobro pretresti.

INCI sestavine:

Melia Azadirachta Seed Oil, Hypericum Perforatum Flower Extract.