HYPEROil Gaze z gelom za celjenje, 10 kosov

Hyperoil je učinkovito sredstvo za pospeševanje celjenja poškodb na koži pri akutnih in kroničnih ranah. Za obravnavo fibroznih lezij z različno globokimi ranami in precejšnjo izgubo tkiva je bolj preprosto uporabiti gel, ki se ga nanese direktno na poškodovano tkivo s polietilenskim filmom, ki onemogoča drsenje gela.

21,89

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

10 kosov

Hyperoil je učinkovito sredstvo za pospeševanje celjenja poškodb na koži pri akutnih in kroničnih ranah (različne vrste površinskih ran, manjše opekline, razpoke, ragrade, zlasti okrog ust in nosu, razjede, preležanine.) Primerno je zalasti za obravnavo ran pri kožnih presaditvah, ker s svojo sposobnostjo zaviranja nastajanja klic deluje zaščitno in pospešuje celjenje različnih vrst odrgnin oz. abrazij in ragad. Pri kompleksnih ranah, pri katerih je prizadeto tkivo ali pri odprtem dermisu, sredstvo pospeši razgraditev fibrina in stimulira tvorbo granulacijskega tkiva. Vzdržuje tudi vlažnost kože in preprečuje tvorbo krast in maceracij v okolici leziije. Hyperoil na prizadetem mestu zavira tvorbo klic.

Hyperoil namenjeno izključno celjenju ran na koži.

Za obravnavo fibroznih lezij z različno globokimi ranami in precejšnjo izgubo tkiva je bolj preprosto uporabiti gel, ki se ga nanese direktno na poškodovano tkivo s polietilenskim filmom, ki onemogoča drsenje gela.

Uporaba:

Kožno rano je potrebno v skladu s prakso vsakič pred aplikacijo sredstva očistiti. Prav tako je treba odstraniti morebitno odmrlo tkivo, krastavost ali nezadostno epitelizacijo. Rane se hitreje zacelijo, če so za vsako aplikacijo sredstva sveže previte. Pogostost nanosa (dnevno ali tedensko) in vrsta sredstva je odvisna od medicinske indikacije, aplikacije in tipa obravnavane lezije.

Opozorila:

Z uporabo tega sredstva v mnogih primerih ni treba dajati lokalnih antibiotikov oziroma se terapija s sistemskimi antibiotiki lahko skrajša.
Izogibajte se rabi razkužilnih sredstev, ker imajo negativni učinek na tvorbo brazgotin.
Sredstvo ne sme biti izpostavljeno svetlobi in zraku, razen za čas nanosa. Po uporabi ga je treba takoj tesno zapreti.
Sredstvo hranite v suhem in hladnem prostoru; pri temperaturah pod 16° se sredstvo strdi, a po nanosu na kožo postane ponovno tekoče in mazljivo.
Proizvod sestoji iz naravnih učinkovin rastlinskega izvora in za okolje in zdravje NI škodljiv. Lahko pa nastopijo do zdaj neznane alergijske reakcije.
Po uporabi je potrebno impregnirano gazo odstraniti med ustrezne odpadke na okoljsko varen način.
Impregnirane gaze se nikakor NE sme ponovno uporabiti pri drugih bolnikih.
Sredstvo ni bilo klinično preizkušeno na opeklinah druge ali tretje stopnje.
Hraniti nedostopno otrokom, ki so mlajši od treh let.
Pred uporabo dobro pretresti.

Posebno opozorilo:

Ko odstranimo film, je potrebno pred ponovnim nanosom ostanke gela temeljito očistiti s fiziološko raztopino. Sredstva nikoli ne nanašajte hkrati z drugimi mazili ali razkužilnimi sredstvi. Nepravilna raba lahko upočasni celjenje tkiva in zavira postopek zdravljenja, razvije se lahko tudi preobčutljivost na aktivne učinkovine preparata. V takšnem primeru je treba zdravljenje s tem sredstvom prekiniti in uporabiti drugo primerno terapijo. Pri dolgotrajni uporabi sredstva lahko pride do prehodnega izpada dlakavosti. Ne glede na vrsto nanosa pa se lahko v območju obravnave začasno pojavijo tudi neželeni učinki kot so: pekoča bolečina, krvavenje, srbež ali rdečica, ki pa vzporedno zmanjšujejo bolečine v območju rane.