30%

Curaprox Perio plus Balance, ustna vodica za uravnovešeno zaščito

Zaščita pred boleznimi dlesni.

6,96 9,89

Najboljša cena v 30 dneh: 6,96.

1 na zalogi

Seznam želja Seznam želja Seznam želja
Zapri
Dodatne informacije
Vsebina pakiranja

200 ml

Blagovne znamke

Zaščita pred boleznimi dlesni

Klorheksidin diglukonat 0,05 %. Perio plus balance zmanjšuje tveganje za nastanek zobne gnilobe in gingivitisa ter je idealna ustna voda za dolgotrajno uporabo. Izboljša lahko tudi rezultate čiščenja pri osebah z motnjami v motoriki.

Perio plus balance ustna voda s CHX 0,05 % in formulo Citrox/P 

Zdravilne učinkovine

  • Klorheksidin diglukonat 0,05 % za dokazano učinkovito kemično zatiranje bakterij
  • Formula Citrox/P – naravni ekstrakt grenke pomaranče v kombinaciji z aminokislinami polilizina za dolgotrajno protibakterijsko delovanje
  • Natrijev fluorid za dodatno zaščito pred kariesom pri dolgotrajni uporabi
  • VP/VA za zelo učinkovit zaščitni film na zobeh, dlesnih in ustni sluznici
  • Brez alkohola

CHX plus narava

Zobozdravniki klorheksidin predpisujejo že skoraj 70 let in to z dobrim razlogom: deluje. Poleg klorheksidin diglukonata Perio plus vsebuje naravne bioflavonoide, pridobljene iz grenke pomaranče (Citrus aurantium amara): Citrox.

Še močnejši učinek

Citrox okrepi antibakterijski učinek CHX. Perio plus, ki združuje Citrox in CHX diglukonat, se je izkazal za izjemno učinkovitega.

Predstavljamo formulo Citrox/P

Citrox je pridobljen iz naravnih sestavin. Je naravni bioflavonoid, pridobljen iz grenkih pomaranč (Citrus aurantium amara), in je zelo učinkovit proti bakterijam, virusom in glivicam. Da se dobro oprime zob, dlesni in ustne sluznice ter zagotovi dolgotrajen učinek, je združen z drugo naravno sestavino – polilizinskimi aminokislinami – v formulo Citrox/P.

Dober okus, ki ne vpliva na okušanje

Zahvaljujoč učinkovini Citrox in aromi, ki so jo razvili strokovnjaki za arome pri Givaudanu, ima Perio plus dober okus. Poleg tega Perio plus ne vpliva na vaše okušanje – od pomarančnega soka do pice, vse ima okus, kot bi moralo.

Nasveti za čim manj zabarvanja

Ko uporabljate ustne vode Perio plus se izogibajte uživanju tobaka, kave, črnega in zelenega čaja, rdečega vina, jagodičevja, curryja in žafrana. S tem boste zmanjšali možnost zabarvanje zob. Zobe temeljito očistite z zobno ščetko in razmislite o uporabi belilne zobne paste, kot sta “Black is white” ali “Be you”. Zobozdravniki lahko zlahka odstranijo zabarvanje.

Uporaba:

- Dvakrat na dan po 60 sekund spiranja z 10 ml ustne vode.
- Ustna voda se lahko uporablja največ 6 mesecev oz. po navodilih izbranega strokovnjaka za ustno higieno.
- Sočasno uporabljajte samo zobne paste, ki ne vsebujejo SLS-a (natrijevega lavril sulfata), saj le-ta nevtralizira delovanje CHX (klorheksidina).

Opozorila:

Perio Plus+ in druge ustne vode s CHX uporabljajte le po priporočilu svojega zobozdravnika. V normalnih okoliščinah ta izdelek ni potreben – zobne in medzobne ščetke zadostujejo za čiščenje zob, dlesni in ustne sluznice. Vedno upoštevajte navodila svojega zobozdravnika.

INCI sestavine:

Aqua, Xylitol, Polysorbate 20, Aroma, Phenoxyethanol, Vp/Va Copolymer, Chlorhexidine Digluconate, Sodium Fluoride, Sucralose, Cetylpyridinium Chloride, Polylysine, Citric Acid, Citrus Aurantium Amara Fruit Extract*, Glycerin, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Sodium Fluoride (230 Ppm F).