Valens D-plus sprej za usta

Inovativni dodatak prehrani s vitaminom D3 in K2 naravnega izvora. Oblik oralni sprej omogućuje jednostavno i točno doziranje i izvrsna apsorpcija, ki se prične že v ustni votlini. Izdelek je bez šećera, naravna aroma mete i daje mu odličen okus in svežino.

12,79

Popis želja Popis želja Popis želja
Zatvoriti
Dodatne informacije
Sadržaj paketa

25 ml

Valencija D-plus je prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki je prejelo nagrado za najbolj inovativno prehransko dopolnilo s strani Inštituta za nutricionistiko. Ustno pršilo namreč predstavlja odlično alternativo kapsulam in tabletam, hkrati pa omogoča enostavno in natančno odmerjanje i odlično absorpcijo. Vitamin D se tako začne absorbirati že v ustni votlini.

V enem razpršku je 1000 IU vitamina D3 iz lanolina. Gre za naravno obliko, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Izdelek vsebuje tudi naravno obliko vitamina K2 – menakinon 7, eno najkvalitetnejših oblik na svetu, ki je pridobljena s fermentacijo. Vitamin K2 MK-7 se izjemno dobro absorbira, študije pa kažejo, da ostane v krvnem obtoku tudi do tri dni.

Valens D-plus ima odličen okus mete i je brez umetnih barvil, arom, glutena in sladkorja. Vsebuje ksilitol, ki je naravno prisoten v nekaterih vrstah sadja, izdelku pa daje slajši okus. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

Klinički dokazana učinkovitost

Valens oralni sprejevi s vitaminom D su proizvedeno u Sloveniji prema najvišim standardima kvalitete (tvrtka ima GMP certifikat). Svaka proizvodna serija redovito se analizira uz pomoć vanjskih institucija, a učinkovitost je bila također dokazano kliničkom studijom. To je pokazalo da konzumacija Valens oralnih sprejeva s vitaminom D3 doprinosi podizanju koncentracije vitamina D u krvi. Valens oralni sprejevi su takvi jedini slovenski dodatak prehrani s vitaminom D s vlastitom kliničkom studijom.

Zašto nam je potreban vitamin D?

Vitamin D je hormon koji proizvodi ljudsko tijelo kada je dovoljno izloženo sunčevoj svjetlosti. On je jedan od esencijalni vitamini, koje naše tijelo prijeko potreban za normalno funkcioniranje. Neophodan je za normalan rad imunološki sustav, također igra ulogu u očuvanju zdrave kosti i zube.  Istraživanja pokazuju da samo 80 % Slovenci nisu dovoljno opskrbljeni vitaminom D. Dodatak vitamina D preporučuje se onima koji podeksponirano sunčeva svjetlost, posebno zimi, kada je izloženost manja nego u ostalim godišnjim dobima. Dodatak vitamina D posebno je važan u bebe i djeca u razdoblje rasta ili u ranom djetinjstvu.

Zakaj vitamin K2?

Vitamin K2 prispeva k normalno zgrušavanje krvi i k ohranjanju zdravih kosti. Valens D-plus ustno pršilo vsebuje vitamin K2 v obliki mk-7, ki se izjemno dobro absorbira, v krvnem obtoku pa ostane tudi do 3 dni in privede do višjih koncentracij vitamina K v plazmi. Ker vitamina D3 in K2 delujeta v sinergiji, je smiselno, da ju jemljemo hkrati. To lahko preprosto storimo z uporabo Valens D-plus ustnega pršila.  

Upotreba:

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Priporočen dnevni odmerek je 1 razpršek tik po obroku. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice. Po uporabi pršilko obrišite.

Upozorenja:

Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25 °C. Iskoristiti unutar 6 mjeseci od otvaranja.

Posebno upozorenje:

Ne zaboravite na važnost raznolike prehrane i zdravog načina života. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Preporučene dnevne količine odn doza se ne smije prekoračiti. Čuvati izvan dohvata djece! Trudnice, dojilje i djeca ne bi smjele unositi veće doze vitamina D od preporučenog dnevnog unosa. Pretjerana konzumacija može imati laksativni učinak.

INCI sastojci:

Aktivne sestavine (v 1 razpršku): vitamin D: 25 µg oz. 1000 IU (500 % PDV*), vitamin K: 15 µg (20 % PDV*). *PDV – priporočen dnevni vnos

Voda, zgušnjivači: ksilitol (25 %) i ksantan guma, vitamin D3 (kolekalciferol), antioksidansi: natrijev askorbat i D-alfa tokoferil acetat, vitamin K2 (menakinon-7), prirodna aroma mente, konzervans: kalijev sorbat, kiselina: jabučna kiselina.

Valens D-plus ne vsebuje sladkorja, glutena, želatine, umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance.