Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis
Dnevno ličenje: enostavni koraki do lepega in naravnega videza

Dnevno ličenje – “Manj je več”

Za dnevno ličenje velja pravilo “manj je več”. Običajno je dnevno ličenje namenjeno za poslovne sestanke in tako velja, da ne uporabljamo preveč intenzivnih barv ali bleščic, saj to daje vtis neprofesionalnosti. V kratkih video izsekih vam predstavljamo korake do popolnega dnevnega ličenja.

Preden se lotimo vsakodnevnega ličenja, poskrbimo za osnovno urejenost: urejene/populjene obrvi, ustrezno očiščena koža in nanos ustrezne kreme glede na tip kože.

Podlaga za ličenje

Ko smo kožo očistili in nanesli ustrezno kremo, pričnemo z nanosom korektorja, ki ga uporabimo samo za lokalno prekrivanje nepravilnosti na koži (akne, kapilare, pigmentne pege, …).Če imamo področja na koži, ki so obarvana temneje (podočnjaki, globoke gube), jih s korektorjem posvetlimo in tako vizualno izbočimo.

Sledi izbira tekoče podlage ali pudra, ki je po teksturi primeren glede na tip kože, po odtenku pa prilagojen barvi kože (priporočamo nakoliko svetlejši odtenek od barve kože, s čimer tudi pomladimo videz kože). Za boljšo obstojnost tekočega pudra na koži, priporočamo nanos suhega transparentnega pudra, ki pri mastnem tipu kože omili tudi pretiran lesk.

Senčenje lic

Pri senčenju lic izbiramo med toplimi in hladnejšimi odtenki. Običajno svetlolaskam priporočamo bolj tople odtenke, kot sta oranžna in rožnata, temnolaskam pa hladnejše, kot sta rjava in vijoličasta. Senčilo nanašamo z debelejšim čopičem. Pričnemo na predelu lic približno na polovici linije oči in se premikamo v smeri proti ušesom.

Ličenje oči in obrvi

Pri dnevnem ličenju izbiramo odtenke senčil za oči v barvah, ki jih najdemo v naravi, kot so: rjava, zelena, oranžna, siva, … Senčilo nanesemo od polovice očesa proti zunanjemu kotičku očes (v smeri senc), da poudarimo in dvignemo zunanje kotičke.

Z barvico za oči nato začrtamo čisto ob trepalnicah in tako rob oči izostrimo. Sledi nanos maskare (izbiramo med maskaro za boljši volumen trepalnic ali maskaro za trepalnice, ki jih je potrebno rahlo uvihati). Ko nanašate maskaro, priporočamo, da nežno “cik-cakate” v levo in desno in s tem lepo razčesete trepalnice.

Obrvi lahko zgostite ali potemnite, lahko pa jih tudi dorišete na predelih, kjer jih ni. Nanos naj bo rahel, da bo videz še vedno naraven.

Ličenje ustnic

Če imate neoster rob ustnic vam priporočamo, da uporabite črtalo za ustnice in z njim definirate obliko ustnic. S črtalom lahko ustnice tudi povečate ali pomanjšate. Pri zmanjševanju ustnice obrobimo po notranji liniji ustnic oz. če jih želite povečati, jih obrobimo po zunanji liniji ustnic. Sledi nanos šminke ali lip glossa. Če imate radi bolj intenziven odtenek ustnic, priporočamo uporabo šminke. Za bolj lesketajoč in nežen videz uporabimo lip gloss.

 

Dnevno ličenje naj bo nežno, romantično in ne preveč strogo.

Takšen izgled dosežemo s pastelnimi odtenki senčil in ličil za ustnice. Tako ohranjamo svež videz, zato naj bodo pudri dovolj kremasti, da kože ne izsušijo in s tem dajejo občutek postarane kože. Pred dnevnim ličenjem vedno poskrbimo tudi za vsakodnevno nego kože. Če niste prepričani, da dnevno nego izvajate pravilno, vam bomo v Estetiki Nobilis z veseljem pomagali. In šele pri pravilno negovani in zdravi koži, lahko dnevno ličenje poudari vašo lepoto in polepša vaš dan!

 

 

Dodaj odgovor

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.