Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis
Večerna nega obraza

Pravilna večerna nega kože na obrazu.

Površinsko čiščenje obraza  in odstranjevanje ličil

Enak postopek kot pri jutranji rutini nege. Le da v primeru večerne nege tega koraka ne glede na tip kože ne izpuščamo.  Pomembno je, da zvečer temeljito očistimo kožo s čistilnim sredstvom in s tem odstranimo iz obraza vsa ličila in nečistoče, ki so se tekom dneva nabrale na površini kože.

  • V primeru suhe kože uporabite blago, ne penečo milo, ki ne odstrani zaščitnih lipidov s površine kože. Svetujemo HL Cosmetics C the success cleanser, ki pomaga pri odpravljanju suhosti in luščenja povrhnjice. Primeren je tudi za odstranjevanje ličil.
  • Za nečisto kožo, nagnjeno k aknam svetujemo uporabo HL Cosmetics Anox sugar soap, ki deluje antibakterijsko, temeljito očisti kožo in odpravlja masten lesk. Izdelek ni primeren za odstranjevanje ličil.

Toniziranje obraza

Po temeljitem čiščenju kožo tonificiramo – »spravimo v ravnovesje« in jo s tem pripravimo na boljši vnos aktivnih učinkovin iz negovalnega izdelka. Enak postopek kot pri jutranji rutini nege.

Piling in maska

Piling in masko za obraz uvrstite v svojo večerno rutino vsaj enkrat tedensko. S pilingom najprej odstranite odmrle kožne celice, prekrvavite kožo in pospešite njegovo obnovo.

Pri mešani in mastni koži svetujemo piling z glikolno kislino – Dermaceutic Foamer 15 z dvojnim delovanjem (čistilna pena in piling hkrati). Manjšo količino produkta, približno 3 potiske nanesite na suh in očiščen obraz ter pustite delovati 2-5 minut, nato sperite z vodo.

Piling z glikolno kislino ima lahko dražilen učinek (ščemenje), zato ga ne priporočamo pri občutljivi kožo in koži nagnjeni k rdečici. V takem primeru priporočamo 1x tedensko uporabo encimskega pilinga z mlečno kislino – HL Cosmetics White Peel, ki kožo navlaži, stimulira sintezo hialuronske kisline, ter deluje pomirjujoče. V tankem sloju ga nanesite na obraz, pustite delovati 5 -10 minut in nato dobro sperite z mlačno vodo.

Sledi toniziranje z izbranim tonikom in nanos maske.

Z masko zaokrožimo nego obraza. Namenjena je intenzivni nege kože. Maske imajo različne učinke, glede na formulacijo, in se uporabljajo pri negi vseh vrst kož. Nanašamo jih radodarno s čopičem ali prsti v smeri Langerjevih linij. Pri občutljivih kožah, kožo obraza zaščitimo z gazo in nanjo nanesemo masko. Pustite delovati 15 minut in sperite z vodo. Priporočena uporaba je 1x tedensko. Sledi toniziranje z izbranim tonikom.

Za zrelo kožo, gube, prezgodnje staranje priporočamo – HL Cosmetics Perfect Time firming mask, z anti-age učinkom, ki deluje na podlagi inovativnih peptidov.

Za mešano, mastno kožo, ali aknasto kožo priporočamo antispetično masko z glino- Dermaceutic Mask 15, ki odstrani odmrle celice in odvečni sebum, očisti povrhnjico in pore, matira kožo, zoža pore.

Uporaba: 1x na teden nanesemo na očiščen obraz tanek sloj maske. Pustimo delovati od 2 do max. 5 minut (minute stopnjujemo iz postopka v postopek) in speremo z mlačno vodo. Ne nanašamo okrog oči.

 

Nanos seruma

Za zvečer priporočamo izdatno nego za regeneracijo.

Bogat serum za hranjenje – HL Cosmetics Multivitamin serum, ki bo kožo čez noč regeneriral s pomočjo različnih vitaminov (A, B, E, F, H, C)  je kot nalašč za to. Za najboljše rezultate pri glajenju gubic in tretiranju aken pa je idealna uporaba seruma z retinolom – Dermaceutic Activ Retinol 1.0.  Smiselno ga je nanašati zvečer, saj v nasprotnem primeru lahko poveča občutljivost kože na sončno svetlobo.

Nanos večerne kreme

Za nočno nego se uporabljajo hranilne kreme tipa V/O z dodanimi vitamini (npr. A, E, C), ki poskrbijo za dodatno nego in navlaženost. Tako kot vi, tudi vaša koža ponoči počiva, se obnavlja in pripravlja na nov dan in nove izzive. Zato je pomembno, da z uporabo nočne kreme spodbudite naravne obnovitvene procese kože.

Ne glede na to, ali imate suho, mešano ali mastno kožo, vam bo Aikon Night Intervention Complex iz naše ponudbe zagotovil optimalno hidratacijo in regeneracijo.

Ultra mehek in lahek kompleks poveča sintezo kolagena (vključno s tipom I. in III.), ki je pomemben gradnik dermalnega ekstracelularnega matriksa. Vidno odpravlja gube in zmanjšuje globino gub ter tako omogoča kozmetično alternativo dermalnemu polnilu. Vsebuje kakovostna, nekomedogena negovalna olja, omega 3+6 maščobne kisline ter posebna filmotvorna sredstva, ki zadržujejo vlago v koži vso noč.

Ne smemo pozabiti tudi na nega okoli oči. Za tovrstno področje svetujemo uporabo HL Cosmetics Perfect Time Anti Wrinkle Eye Cream, ki z izjemno nežno teksturo stimulira sintezo kolagena, ima hranilni učinek za občutljivo področje okoli oči, ter zmanjšuje globino gubic okoli oči in preprečuje nastajanje novih gubic.

 

Potrebujete več informacij glede uporabe ali izdelkov? Pišite nam!

Dodaj odgovor

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.