Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis

Kakovostna dnevna nega obraza je ključnega pomena in bi morala postati vaša jutranja rutina za svež, zdrav in mladosten videz. Pravilno in dobro očiščena koža deluje normalno in zdravo ter lahko absorbira snovi iz izdelkov za nego obraza.

Jutranja rutina nege kože na obrazu

Površinsko čiščenje obraza

Pravilna nega obraza se začne z nežnim jutranjim čiščenjem naše kože na obrazu. Pravilno čiščenje kože na obrazu je nujno za odstranjevanje nečistoč, mikroorganizmov, sebuma ter odmrlih epitelijskih celic vrhnjice iz površine kože, ki so se nabrale skozi noč. Le pravilno in dobro očiščena koža lahko normalno in zdravo deluje ter absorbira koristne snovi iz izdelkov za nego.

Zjutraj pričnemo dan z nežnim čiščenjem naše kože obraza

V primeru suhe, zrele ali občutljive kože jutranji postopek čiščenja izpustite in pričnete s postopkom toniziranja kože (opisan v nadaljevanju), saj lahko pretirano čiščenje poškoduje vašo kožno bariero.

V kolikor se vaša koža mastno sveti in je nečista pa priporočamo nežno čistilno peno Dermaceutic Advanced Cleanser, ki kožo učinkoviti očisti in jo hkrati vlaži. Ksilitol v peni deluje proti dehidraciji kože, cink izboljša videz mastne kože in ima protimikrobno delovanje, urea vlaži povrhnjico in ji vrača prožnost, medtem ko glicerin zagotavlja vlažilni in zaščitni film na koži.

Čistilno peno (1 potisk)  enostavno nanesemo na obraz in jo z nežnimi gibi vmasiramo po poteku mišic obraza. Obraz nato dobro umijemo z mlačno oziroma toplo vodo. Izogibajte se pretirano vroči ali mrzli vodi, ki lahko razdraži in izsuši vašo kožo. Kožo nato nežno popivnamo z brisačo – ne drgnemo!

Toniziranje kože na obrazu

Po vsakem spiranju z vodo vedno uporabimo tonik, katerega namen je osvežitev, povrnitev naravne kislosti kože in tonificiranje (izboljša tonus, napetost kože). Kožo temeljito pripravi na nadaljnjo nego in poveča absorpcijo aktivnih učinkovin . Nekaj kapljic tonika preprosto nanesite na vatirano blazinico in obrišite obraz, vrat in dekolte.

Nanos seruma za globinsko delovanje

Za vse tipe kož svetujemo uporabo Aikon Ph Balance Solution. Osnova izdelka je fiziološka raztopina, ki deluje antiseptično in izotonično. Antiseptično delovanje zagotavlja čisto površino kože. Izotonične lastnosti fiziološke raztopine ohranjajo v celicah ravnovesje tekočin, delujejo vlažilno ter preprečujejo nadaljno izgubo vlage.

Visoke koncentracije pomirjujočih učinkovin d-pantenola in alantoina zmanjšujejo rdečico in delujejo na kožo blagodejno. Tonik lahko uporabite tudi čez dan dan za osvežitev obraza.

Serum – Nanos seruma za globinsko delovanje

Po temeljitem čiščenju in toniziranju na kožo nanesite serum, ki poskrbi za globinsko delovanje, saj prodre v globje plasti kože. Formuliran je tako, da vsebuje več aktivnih učinkovin, ki delujejo tarčno na problematiko in samo s kremo tega učinka ne dosežemo. Kožo tudi dobro pripravi na nadaljni nanos kreme in močno poveča njene pozitivne učinke.

Nanos seruma za globinsko delovanje

V kolikor je vaša koža normalna in neobčutljiva vam za podnevi priporočamo uporabo seruma z antioksidanti (npr. vitamin C), saj pomaga ščititi kožo pred onesnaženjem in škodljivimi prostimi radikali, na katere lahko naletite čez dan. Medtem ko je retinol najbolje vključiti v večerno rutino, saj v nasprotnem primeru lahko poveča občutljivost kože na sončno svetlobo – fototoksičnost.

Pravi serum za vaše potrebe

  • Pri dehidrirani koži uporabite HL Cosmetics Vitalise moisture intense serum z visoko koncentracijo hialuronske kisline, ki vzpostavlja ravnovesje vlage in vidno izboljšuje elastičnost kože.
  • Za zrelo kožo, gube ali za preprečevanje staranja priporočamo Dermaceutic Derma Lift 5,0 Lifting Power Serum, ki vsebuje 5% lifting peptidni kompleks, kateri stimulira sintezo epidermisa, gladi gube in poveča elastičnost kože.
  • Za pigmentne nepravilnosti priporočamo HL Cosmetics C the success concentrated vitamin C serum, ki svetli pigmentna znamenja ter preprečuje znake fotostaranja.
  • V kolikor je koža nagnjena k rdečici ali seboreji pa svetujemo uporabo Aikon Recovery Serum +, ki z močnimi antioksidanti in rastlinskim kompleksom deluje protivnetno, pomirjujoče, antiseboroično, krepi stene kapilar in preprečuje prepustnost kapilar.
    Navodilo: Serum z blazinicami prstov nežno nanesite na očiščeno kožo in pustite, da se dobro vpije. Šele nato nadaljujte z zaključnim korakom svoje jutranje rutine.

Nanos dnevne kreme z UVA in UVB zaščito

Zadnji korak je nanos dnevne kreme, ki kožo ščiti pred UVA in UVB žarki in jo varuje pred izsušitvijo. UV žarki niso nevarni samo zaradi razvoja kožnega raka, temveč tudi zato, ker povzročajo prezgodnje staranje kože.

Posledice fotostaranja so pospešena razgradnja elastinskih vlaken, neenakomerna pigmentiranost kože, pojavljanje starostnih sprememb in izsušenost kože. Svetujemo Aikon Full Spectrum Day Cream Spf 25 UVA, ki preprečuje prezgodnje staranje kože, zmanjšuje možnost nastanka hiperpigmentacij ter poveča sintezo vitamina D.

Navodila: Tanko plast kreme s krožnimi gibi nežno vmasirajte v kožo obraza, vratu in dekolteja in pustite, da se popolnoma absorbira. Uporabljate jo lahko vsak dan. Ko se krema popolnoma absorbira lahko nanesete dnevni make-up.

Nanos dnevne kreme z UVA in UVB zaščito

Da bi z nego obraza dosegli pozitivne dolgoročne rezultate, morate dobro poznati tip vaše kože (normalna, suha, mastna, mešana) in posebna stanja kože (akne, kuperoza, hiperpigmentacije, gube, hipereaktivna koža …) ter katere kozmetične izdelke uporabljati in v kakšnem vrstnem redu. Noben kozmetični produkt za nego kože ne vsebuje vsega, kar vaša koža potrebuje, zato je dobro ustvariti individualno dnevno rutino, ki vključuje različne izdelke, katere spreminjajte glede na letni čas in stanje vaše kože.

Dodaj odgovor

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.