Izbirajo, testirajo in svetujejo strokovnjaki estetike Nobilis
Kreme proti gubicam za obraz

Za nego kože je potrebno redno skrbeti tudi doma, namreč le z vsakodnevno rutino lahko dosežemo dober končni rezultat. Nego kože v salonu sicer težko nadomestimo, vendar lahko z izdelki pripomoremo, da bo naša koža lepša, bolj sijoča, navlažena in sveža.

Preprosta osnovna rutina nege kože, vsebuje osnovne izdelke, ki bi se morale znajti na polici vsakega posameznika.

Osnovna nega kože zjutraj:

  1. Čistilo
  2. Tonik
  3. Serum
  4. Vlažilna dnevna krema
  5. Krema z zaščitnim faktorjem (SPF30 ali več)

Osnova nega kože zvečer:

  1. Čistilo
  2. Tonik
  3. Serum
  4. Nočna krema

Poleg osnovnih izdelkov za nego kože, ki so zelo pomembni za doseganje rezultatov lahko v času, ko kozmetični saloni niso odprti, svojo nego popestrite s specialnimi izdelki za nego kože:

Pilingi za domačo uporabo

Pilingi so namenjeni odstranjevanju odmrlih kožnih celic in pospeševanje procesa luščenja kože, zlasti zgornje plasti povrhnjice. Pilingi so odlični za doseganje vidnih sprememb na koži.

Ločimo več vrst pilingov:

  • Mehanski: trdi delci
  • Kislinski: AHA, BHA, PHA – (HL ABR prepping lotion, Dermaceutic foamer5/15, Neostrata exfoliating peel)
  • Encimski: encimi rastlinskega ali živalskega izvora – (HL White peel)

Piling kože lahko izvedemo na več načinov: poznamo mehanske, kemične in encimske pilinge.

Mehanski pilingi

Mehanski pilingi vsebujejo grobe delce, ki mehansko luščijo celice s površine kože. Ti pilingi so agresivni in niso primerni za vse tipe in stanja kože.

Kislinski pilingi

Kislinski pilingi delujejo na kožo bolj kompleksno. Pilingi za domačo uporabo vsebujejo nižje koncentracije AHA in BHA kislin in raztapljajo celice na površini kože. Kemični pilingi imajo cel spekter dodatnih učinkov kot so: beljenje kože, povečujejo vlažnost kože, pospešijo obnavljanje celic, povečajo proizvodnjo kolagena, zmanjšajo količino izločanja loja.

Encimski pilingi

Encimski pilingi živalskega ali rastlinskega izvora, cepijo vezi med celicami in tako omogočajo luščenje kože. Encimski pilingi so primerni za nego vseh tipov kože tudi občutljive kože.

Piling izberemo glede na tip in stanje kože, želeni učinek in letni čas. Zavedati se moramo, da vsak piling poškoduje kožo. Pri izvajanju vseh vrst pilingov moramo biti zelo natančni in upoštevati navodila proizvajalca in strokovnjaka. Pretirana uporaba preparatov s kislinami vsak dan ni primerna, zato jih uporabljamo največ dvakrat na teden.

Maske

Z maskami še dodatno negujemo našo kožo in s tem zagotovimo intenzivno nego. Z masko kožo dodatno navlažimo in nahranimo. Pomembno je, da si vzamemo 20 minut za razvajanje in v času maske počivamo. S tem se umirimo in zagotovimo večjo učinkovitost maske z večjim prenosom učinkovin v kožo.

Glede na učinek ločimo več vrst mask:

  • Lepotne maske, ki kožo napnejo
  • Hranilne maske, ki kožo hranijo
  • Maske z antiseptičnim delovanjem, ki ožijo pore in regulirajo mastnost
  • Vlažilne maske, ki vračajo vlago
  • Maske za prekrvavitev kože.

Pri negi kože ne smemo nikoli pozabiti nase, zato izkoristite čas in še dom razvajajte sebe in svojo kožo. S pravilnim izborom kozmetičnih izdelkov, ki jih vsakodnevno uporabljate lahko bistveno vplivate na izgled vaše kože. Poskrbite, da bo vaša koža zasijala v vsej svoji lepoti. Negujte se z ljubeznijo in spoštovanjem.

Dodaj odgovor

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.